Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/15/-energoatom-zaborguvav-trom-shahtam-na-kirovogradschini-320-milioniv-griven.htm
новини, 15 травня 2020

”Енергоатом” заборгував трьом шахтам на Кіровоградщині 320 мільйонів гривень



320 мільйонів гривень заборгувала “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” підприємству “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”. Про це Суспільному розповів голова профспілки підприємства Борис Філіпов. До підприємства входять Інгульська шахта в Кропивницькому, Смолінська та Новокостянтинівська - в Маловисківському районі.


Через заборгованість працівники підприємства не отримали зарплату за квітень, шахти можуть відключити від електроенергії через борги енергопостачальній компанії “Барвінок”.


Директор Інгульської шахти Олег Деркач розповів, що свої зобов’язання перед компанією “Енергоатом” виконали, уранову руду поставили своєчасно: “У компанії є перед комбінатом велика заборгованість. Вона впливає на своєчасну виплату заробітної плати, плюс щомісячне недопостачання матеріалів і запасних частин. А ще ми отримали цього тижня офіційний лист про відключення шахти від енергопостачання”.


”Енергоатом” заборгував трьом шахтам на Кіровоградщині 320 мільйонів гривень


Представник “Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом” Олексій Лич телефоном розповів, що їхня заборгованість виникла через борги третьої сторони перед ними: “З початку року у нас 4 мільярди 900 мільйонів гривень заборгованість ринку. Це борги нашого оптового ринку електроенергії. Зараз у Верховній Раді вирішується питання, як ці борги списати. Враховуючи, що нам заборгували, ми також 4 мільярди заборгували підрядникам, які нам виконували роботи з ремонту блоку, з підвищення безпеки. В тому числі, винні ми і постачальникам, таким як “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”.


За словами Олега Деркача, якщо відключать електроенергію, шахтарі залишаться під землею: “Зараз у шахті тривають ремонтні роботи, під землею знаходяться 100 шахтарів на глибині 200-420 метрів. Якщо відбудеться відключення електроенергії, люди просто не зможуть піднятися на поверхню”.


”Енергоатом” заборгував трьом шахтам на Кіровоградщині 320 мільйонів гривень


Напередодні "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" отримав гроші від компанії “Енергоатом” і частково погасив борг, розповів з Жовтих Вод голова профспілки підприємства Борис Філіпов: “Всього надійшло десь 20 мільйонів гривень, яких, звісно, не вистачає на виплату заробітної плати. На це потрібно десь близько 90 мільйонів гривень”.


Для повноцінної роботи шахт підприємства та погашення зарплатних заборгованостей шахтарям потрібно, щоб компанія “Енергоатом” виплатила борг комбінату.


2023Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: