Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/30/na-kirovogradschini-pravoohoronets-vimagav-10-000-griven-habara-za-oderzhannja-posvidchennja-vodija.htm
новини, 30 квітня 2020

На Кіровоградщині правоохоронець вимагав 10 000 гривен хабара за одержання посвідчення водія


Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, викрили заступника начальника одного з відділів поліції ГУ Національної поліції в Кіровоградській області під час одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) - повідомляє dbr.gov.ua



За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав від фізичної особи 10 000 грн за сприяння в отриманні громадянином посвідчення водія з порушенням встановленого чинним законодавством порядку його оформлення та видачі.



Наразі проведено обшуки за місцем проживання та роботи правоохоронця, у ході яких вилучено неправомірну вигоду. У ході яких в робочому кабінеті правоохоронця слідчі ДБР виявили понад 56 тисяч доларів США та 7,5 тисяч євро, походження яких з’ясовуватиме слідство.



Також вирішується питання повідомлення правоохоронцю про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.



Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Кіровоградської області. Оперативний супровід – Кіровоградським управлінням ДВБ Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.



У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

977Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: