Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/30/kropivnichanin-prosit-vstanoviti-nulovu-stavku-podatku-dlja-nepratsjujuchih-pidpriemtsiv.htm
новини, 30 квітня 2020

Кропивничанин просить встановити нульову ставку податку для непрацюючих підприємців


Встановити нульову ставку податку під час карантину для підприємців, які не працюють і не отримують прибуток просить кропивничанин Павло Чуб. Відповідну електронну петицію він зареєстрував в Єдиній системі місцевих петицій. За 6 днів її підтримали 84 людини. Щоб петицію розглянула міськрада, потрібно зібрати 450 голосів за 45 днів - інформує Суспільнне.


Встановити нульову ставку податку кропивничанин просить для підприємців першої та другої груп. Вони заробляють від 300 тисяч до 1,5 мільйона гривень та можуть винаймати до десяти працівників. Таких у Кропивницькому 13 тисяч.


Павло Чуб розповів, що до карантину продавав косметичні засоби для чоловіків у торговельному центрі. Півтора місяці його магазин не працює, прибутку немає. Гроші за оренду приміщення на час карантину не платить: "Як представник бізнесу, я повинен сплачувати податки. Залишили єдиний податок, який для мене складає понад 700 гривень. Триматися "на плаву" дозволяє інтернет-магазин, який я створив. Але дуже багато моїх знайомих-підприємців не займаються зараз підприємницькою діяльністю через карантин".


Заступник голови обласного відділення Українського союзу промисловців та підприємців Сергій Бедзай підтримує таку петицію: "До початку введення обмежень для суб’єктів підприємницької діяльності, щодо їх діяльності, 40% уже не працювали. Зараз більше 60% підприємців не працюють, закриті".


Секретар міської ради Андрій Табалов розповів, на що вплине введення нульової ставки податку: "Бюджет отримує кошти, які йдуть на вирішення питань життєдіяльності міста. Ми повинні вирішувати, що нам важливіше – чи нам треба підтримати освітню галузь, чи медичну, галузь ЖКГ чи підприємців. Мова йде про десятки мільйонів гривень. І бюджет вже недоотримує десятки мільйонів гривень через те, що є пільга по сплаті за землю і податку за землю. Питання складне, але його треба розглядати. Треба виходити на сесію і там ухвалювати рішення".


За словами Андрія Табалова, рішення про нульову ставку податків для підприємців можуть ухвалити на сесії міської ради у травні.


962Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: