Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/30/dlja-otg-kirovogradschini-vidbulis-onlain-konsultatsii-mizhmunitsipalne-spivrobitnitstvo-gromad-v-umovah-finansovih-viklikiv-.htm
новини, 30 квітня 2020

Для ОТГ Кіровоградщини відбулись онлайн консультації «Міжмуніципальне співробітництво громад в умовах фінансових викликів»


Як ефективно використовувати наявні в територіальних громадах ресурси, що належать одному чи кільком суб’єктам співробітництва, в умовах фінансових викликів обговорили учасники онлайн консультації на тему: «Міжмуніципальне співробітництво громад в умовах фінансових викликів». До участі в консультації, яку проводив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Леонід Жовтило, долучилися представники Новоукраїнської, Компаніївської, Йосипівської та Кропивницької громад - повідомляється на сторінці ULEAD Кіровоградський регіональний офіс.



Леонід Борисович відзначив, що громади Кіровоградської області не досить активно використовують інструменти співпраці територіальних громад , що забезпечені чинним законодавством України, зокрема, Законом України «Про співробітництво територіальних громад». Враховуючи зазначену проблему, представникам громад було надано для подальшого використання в роботі:


• перелік законодавчих актів, які регулюють міжмуніципальне співробітництво громад;
• алгоритм та методики впровадження міжмуніципального співробітництва;


Також було надано рекомендації щодо організації роботи команди місцевої ради в умовах налагодження партнерських зв’язків на основі співробітництва громад.


«Міжмуніципальне співробітництво – це поширена практика налагодження партнерських зв’язків в країнах Європейського Союзу. Ми повинні навчитися співпрацювати, розробляти спільні проекти, об’єднувати наявні ресурси, що сприятиме підвищенню якості послуг громадян та поліпшенню інфраструктури громад», - відмітив Леонід Жовтило


Також під час зустрічі учасникам було представлено кращі практики співробітництво громад в інших областях в сферах: послуг водопостачання, збору та утилізації твердих побутових відходів, створення спільних соціокультурних центрів , центрів безпеки та інш.

786Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: