Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/29/vilikuvati-media-prostir-.htm
новини, 29 квітня 2020

Вилікувати медіа-простір!

Громадська організація «Турбота» розпочинає реалізацію проекту «Корона має відповідати за стандартом», який спрямований на підвищення якості інформування населення невеликих міст і селищ п’яти областей України щодо перебігу епідемії COVID-19. Області, які будуть у полі зору проєкту, це Кіровоградська, Хмельницька, Полтавська, Чернівецька та Запорізька.

Залучені до виконання проекту фахівці і фахівчині із журналістики сприятимуть підвищенню якості матеріалів у місцевих електронних ЗМІ, щоб їх аудиторія отримувала достовірну інформацію та місцеву аналітику у цікавій подачі.

-
Наповнення інформаційного поля якісною інформацією від місцевих видань сприятиме витіснення з соціальних мереж чуток і фейків, а також підвищення довіри населення до матеріалів у локальних ЗМІ, - коментує керівниця проекту Ольга Гріднєва.

У рамках проекту планується виготовлення 12 подкастів та лонгрідів, присвячених розвінчуванню фейків про коронавірус, які публікуватимуться у соціальних мережах, а також на партнерських медіа-платформах. Ці матеріали будуть доступиними для вільного розповсюдження: будь-яке видання може вільно використовувати їх.

Окремо проектна команда планує проведення двох моніторингів місцевих ЗМІ щодо їх публікацій, присвячених висвітленню перебігу епідемії COVID-19 на локальному рівні. Найближчим часом будуть оприлюднені результати моніторингу за лютий-квітень.

Для  редакторів і журналістів місцевих видань заплановані також шість освітніх вебінарів. Вебінари стартуватимуть вже з травня, тому слідкуйте, будь ласка, за оголошеннями на Фейсбук-сторінці громадської організації
https://www.facebook.com/NROTurbota/ Можливість зареєструватись на вебінари з’явиться там вже найближчим часом.

Також громадськість може слідкувати за перебігом проект і його результатами в Інстаграмі – на сторінці
https://instagram.com/coronavirusduetostandard

1040Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: