Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/29/u-kropivnitskomu-shijut-zahisnii-odjag-dlja-medikiv.htm
новини, 29 квітня 2020

У Кропивницькому шиють захисний одяг для медиків (ВІДЕО)


180 комплектів захисного одягу для медиків пошили у Кропивницькому за день. Про це Суспільному розповіла директорка місцевої швейної фабрики Інна Чижик. З початку карантину швейна фабрика перекваліфікувалась на пошиття засобів захисту: масок, халатів, бахіл.


За словами технологині фабрики Анни Воробйової, тканина, з якої шиють захисний одяг, називається спанбонд: ”Її використовують для виговлення масок, захисних халатів, шапок, бахіл. Це одноразова тканина. Захисний одяг з неї використовують один раз і викидають. До комплекту одноразового захисного одягу, який шиємо ми, входять шапка, халат та бахіли”.


Тканина, з якої шиють захисний одяг, називається спанбонд. Її використовують, зокрема, для виговлення масок

Тканина, з якої шиють захисний одяг, називається спанбонд. Її використовують, зокрема, для виговлення масок


Директорка фабрики Інна Чижик розповіла, що на комплект витрачають понад 6,5 метрів тканини. Вартість одного – 35 гривень. Це гроші від благодійників: ”Ми це робимо на замовлення. Нехай це і невеликі кошти, але роботу все ж треба оплачувати. На пошиття цих 180 комплектів потрібно було 1200 метрів тканини”.


Сертифікатів якості на цей одяг, за її словами, не мають, тому не продають його: ”На все потрібен окремий документ – і на халат, і на шапку, і на бахали. Можна було б зробити сертифікати, якщо знати, що замовлення будуть регулярними. Потрібен протокол іспитів, на основі якого ми робимо декларацію про якість. Це може зробити Держстандартметрологія у Кривому Розі, у Кропивницькому немає сертифікації на медичні вироби”.


Людмила Любинська на пошиття одного халату витрачає до пів години


Людмила Любинська на пошиття одного халату витрачає до пів години


До карантину швачка Людмила Любинська шила робочий та дитячий одяг: ”Якби я не працювала в цій сфері, і ми б зараз не шили захисні маски та халати, то, мабуть, я сиділа б вдома без роботи. За 8-годинну робочу зміну можу пошити і 20, і 30 халатів. Залежить від того, як себе налаштую. На пошиття одного витрачаю десь пів години. Промисловість легка, але це тяжка праця. Важко дихати, доводиться змінювати маски. Але нічого, працюємо”.


За словами Інни Чижик, цей одяг шили для працівників обласної лікарні.


1988Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: