Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/28/meshkanka-oleksandriischini-zapochatkuvala-u-ridnomu-seli-biznes-u-sferi-fast-fudu.htm
новини, 28 квітня 2020

Мешканка Олександрійщини започаткувала у рідному селі бізнес у сфері фаст-фуду


«Смачна і недорога їжа для споживачів – справа, яка мені по-справжньому до душі», – до такого висновку прийшла Яна Григорівна, яка за сприяння служби зайнятості започаткувала власну справу – надання послуг мобільного харчування - інформує Маргарита Жежеря, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


Після невдалих самостійних пошуків роботи, пані Яна зрозуміла, що їй необхідна допомога, тож одразу звернулася до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості. Її увагу привернула інформація для тих, хто бажає розпочати власну справу.


«При першому спілкуванні з безробітною було цілком зрозуміло, що ця активна та цілеспрямована жінка, з «вогником» в очах, має не лише мрію, працювати самостійно, а ще й знання та уміння, які отримала у Дніпропетровському транспортно-економічному технікумі, де здобула професію «Агент комерційний». Досвід роботи за професією кухара також відігравав неабияку роль у її професійному зростанні», – згадує фахівчиня центру зайнятості Марина Жежеря.


Під час інформаційного семінару «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», Яна Григорівна дізналася про окремі аспекти започаткування та провадження власної справи. Профконсультація та профдіагностичне тестування допомогли жінці впевнитись у правильності власних намірів.


«Коли постало питання вибору напрямку діяльності – у мене виникла думка щодо реалізації якісної, свіжої, смачної їжі, виготовленої швидко та власноруч. Я проаналізувала ринок праці. Зрозуміла, що фаст-фуд користується попитом. Адже людина, особливо коли вона на роботі, хоче поїсти швидко, смачно та відносно недорого», – ділиться спогадами Яна Григорівна.


Тож жінка створила бізнес-план, який успішно захистила, та отримала одноразову допомогу по безробіттю для започаткування власної справи. На отримані кошти пані Яна придбала необхідне кухонне обладнання: апарат для шаурми, грилі та багато іншого.


І вже на початку березня колишня безробітна зареєструвалася як підприємець. Тепер у власному закладі швидкого харчування «Атмосфера смаку», у самому центрі с. Червонокам'янка Олександрійського району, усі охочі можуть придбати смачні та соковиті шаурму, хот-доги, гамбургери, картоплю фрі, а також гарячі та холодні напої.


За короткий час бізнес Яни Григорівни завоював популярністю серед різних вікових груп її односельців, ставши улюбленим смаколиком, як дорослих, так і дітей.


«Оголошений карантин не став для мене перешкодою. Сьогодні я маю час  для підвищення своєї компетенції у сфері виготовлення страв для швидкого і смачного перекусу. Переглядаю відеоуроки різних блогерів, майстрів кухарської справи. Отримані знання та навички відпрацьовую вже сьогодні. І сподіваюсь, що цим я буду дивувати своїх клієнтів», – з упевненістю говорить бізнес-леді.


Зі слів новоспеченого підприємця, вдячність споживачів її продукції надихає жінку на розширення бізнесу, збільшення асортименту та вдосконалення робочого місця. «Тепер я сміливо дивлюся у майбутнє і бачу великі перспективи для себе, – резюмує Яна Григорівна. – А допомогла мені повірити в себе – служба зайнятості».



1063Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: