Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/28/andrii-raikovich-chim-zhorstkishe-mi-vitrimaemo-karantin-tim-shvidshe-virus-vidstupit.htm
новини, 28 квітня 2020

Андрій Райкович: Чим жорсткіше ми витримаємо карантин, тим швидше вірус відступить


Про життя Кропивницького в умовах карантину традиційно прозвітував міський голова Андрій Райкович - інформує сайт МрмК.


Початок тижня приніс чергову, напружену інформацію. За оперативними даними станом на 27 квітня:

  • в області зафіксовано 337 випадків захворювання COVID-19,
  • у тому числі у Кропивницькому 260 випадків. В місті 8 хворих дітей. Медиків - 126. Летальних випадків - 17. Але збільшується і кількість тих, хто одужав. Їх вже 54. На стаціонарі в ЦМЛ перебуває 101 хворий на COVID-19. Також на самоізоляції 13 медиків. В готелі “Турист” на обсервації – 24 особи. У двох виявлено коронавірус. Під наглядом медичних працівників перебувають 240 громадян, які повернулися з країн, де виявлені випадки COVID-19. Медико-санітарними бригадами вже протестовано 864 особи.

Щоденна місцева статистика, перебіг епідемії в Європі яскраво свідчать, що місту поки категорично не можна розслаблятися, переконаний Андрій Райкович.


- Ми іще тільки прямуємо до пікової ситуації. Отже, знадобляться значно більші зусилля, концентрація фінансових ресурсів, аби забезпечити госпітальну базу необхідним запасом медикаментів, захисних та дезінфікуючих засобів, а також виплатити медичним працівникам, які знаходяться в зоні найбільшого ризику, усі необхідні кошти.


Ми провели позачергову сесію міської ради і передбачили в міському бюджеті більше 11 млн. гривень саме для цих потреб. Нагадую також, що місто отримало 5,6 млн. гривень субвенції для інсуліну хворим на цукровий діабет.


З настанням тепла активізувалася робота комунальних служб. І я вдячний їм за нелегку працю в складних умовах. Незабаром травневі свята, і моє завдання всім підрозділам житлово-комунального господарства – підготувати, облагородити всі меморіальні місця, пам'ятники, братські могили, де поховані герої Другої світової війни.


Знову і знову прошу всіх вас, дорогі містяни, усвідомлювати важливість карантинних заходів. Надзвичайну ситуацію ніхто не відміняв. Вірус підступний і безжальний. Зважте, скільки захворіло медиків, які зусилля докладають міська рада, волонтери, меценати та бізнес, аби допомогти в боротьбі з епідемією. Чим жорсткіше ми витримаємо карантин, тим швидше вірус відступить. З'явиться можливість поетапно відновлювати роботу підприємств. Місто оживатиме і поступово повернеться до звичного ритму. Це залежить від усіх нас. Будьте здорові!


822Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: