Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/27/vidbulas-onlain-konsultatsii-dlja-ob-ednanih-gromad-kirovogradschini.htm
новини, 27 квітня 2020

Відбулась онлайн консультації для об’єднаних громад Кіровоградщини


Про особливості фінансування первинної ланки медичної допомоги з місцевих бюджетів йшлося під час онлайн консультації для об’єднаних громад Кіровоградщини, яку провела 24 квітня Олена Савченко – радниця з питань муніципальних фінансів та управління Кіровоградського регіонального офісу. 


До участі в обговоренні актуальних питань долучилися представники Великосеверинівської , Смолінської, Дмитрівської та Добровеличківської об’єднаних громад. Сьогодні галузь охорони здоров’я знаходиться на другому етапі реформування. Враховуючи запровадження надзвичайної ситуації в країні, особливо актуальним є ефективне налагодження надання медичних послуг в громаді з відповідним рівнем фінансового забезпечення. 


До активного вивчення та обговорення представникам громад були запропоновані наступні питання: - що можливо фінансувати за рахунок коштів громади для забезпечення надання первинної медичної допомоги? - джерела фінансування Центрів надання первинної медико санітарної допомоги; - тарифи за надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою у 2020 році; - закупівля ліків та реімбурсація – нормативна база та джерела фінансування; - алгоритм та інструменти фінансування закладів охорони здоров‘я за рахунок бюджету громад. На питанні фінансуванні оплати праці закладів первинної допомоги було зроблено особливий акцент, адже в період епідемії підтримка медичних працівників дуже важлива, в той же час - надання коштів можливе лише в рамках , що визначені законодавства. 


Також в ході консультації Олена Савченко додатково звернула увагу слухачів, що надання коштів на фінансування первинної ланки медичної допомоги можливе лише за наявності місцевої програми з питань підтримки охорони здоров’я. 


До розгляду питань галузі «охорона здоров’я» заплановано повернутися і протягом травня поточного року, тож команда офісу запрошує громади до співпраці та участі у навчальних та консультаційних заходах з тих тем, що є актуальними і цікавлять представників територій.

667Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: