Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/27/u-berezni-bjudzhet-kropivnitskogo-ne-otrimav-21-milion-griven-podatkiv.htm
новини, 27 квітня 2020

У березні бюджет Кропивницького не отримав 21 мільйон гривень податків


Майже 21 мільйон гривень податків не отримав у березні бюджет Кропивницького через те, що підприємці не працюють і не мають прибутків. Про це Суспільному розповів голова бюджетної комісії міськради Олег Краснокутський. Підприємців, які не сплачують податок під час карантину, не штрафуватимуть за порушення податкового законодавства до 31 травня. За словами заступника начальника обласної податкової служби Олександра Личука, на період карантину ввели мораторій на перевірки і не нараховують пеню за несплату податків.


Торговельно-розважальний центр у Кропивницькому припинив працювати з середини березня – розповів директор Олексій Мірошниченко: “Кожного місяця наше підприємство сплачує близько 200 тисяч гривень податків. Через те, що господарська діяльність на період карантину не здійснюється  податок не сплачується''. За словами Олексія Мірошніченка, якщо правила карантину не зміняться, підприємство не працюватиме до липня.


Підприємець Ігор Лісовий на період карантину спробував працювати дистанційно. Надає рекламні послуги через мережу Інтернет. Каже, заробити гроші стає дедалі важче: ''Здавалось би, у нас бізнес, на який не впливає карантин, ми можемо працювати онлайн, але ми не можемо заробити гроші, бо більшість наших клієнтів не отримують прибутків через те, що не працюють підприємства. Від так, наші доходи знизились до нуля”.


Через карантин бюджет Кропивницького не отримує запланованих надходжень – каже Олег Краснокутський. Ці гроші мали піти на капітальні ремонти дворових територій, покрівель, ремонти навчальних і лікувальних закладів: “Наш основний податок  це доходи з фізичних осіб. Маємо втрати по стягненню податку з нерухомості, близько 1 мільйону 200 тисяч гривень. 14 мільйонів гривень ми недоотримали по сплаті за землю”.


В області з початку карантину простій у галузях транспорту і торгівлі – розповіла директорка обласного департаменту економічного розвитку Ніна Рахуба:В області працюють понад 28 тисяч ФОПів , майже 340 підприємств, частина з яких обмежили свою діяльність''.


Для платників податків на період карантину внесли зміни до законодавства, розповів заступник начальника обласного управління податкової служби Олександр Личук. Продовжено терміни подання податкової декларації про майновий стан громадянами до 1 липня. Не сплачується податок на нерухоме майно та податок за землю за березень. Підприємець може брати офіційну відпустку, може навіть подати заяву про припинення своєї діяльності, а через деякий час знову її відновити. На цей час не буде нараховуватись єдиний податок і єдиний соціальний внесок. Але Єдиний соціальний внесок в будь-якому випадку не нараховується за березень-квітень цього року”.


716Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: