Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/25/3-tizhni-vseukrainskoi-shkoli-onlain-uroki-stajut-dostupnishimi.htm
новини, 25 квітня 2020

3 тижні Всеукраїнської школи онлайн: уроки стають доступнішими


Впродовж трьох тижнів роботи Всеукраїнської школи онлайн було проведено понад 545 уроків, які лише на YouTube МОН подивилися понад 7,1 млн разів. Ділимося з вами підсумками трьох тижнів роботи школи: тут і про доступність уроків, і про те, які класи дивляться уроки найбільше, з яких пристроїв вчаться наші школярі та про руханки, які не втрачають актуальності - повідомляє kmu.gov.ua


Учні яких класів займаються сумлінніше та як вони переглядають уроки


На YouTube МОН станом на 12 годину 24 квітня найбільше – 170 тис. 299 переглядів – мав список відтворення для 8 класу.  Далі за ним – список відтворення для учнів 6 класу – 151,5 тис. переглядів, та список відтворення для 9 класу. 


Найменше переглядів має список відтворення для 11 класу – лише 55,9 тис. переглядів.


Слід розуміти, що часто учні переглядають уроки для свого класу, не заходячи безпосередньо на список відтворення, а переходячи одразу на відео зі стартової сторінки, тому в цій статистиці враховано не всі перегляди. Нижча активність учнів 11-х класів може пояснюватись тим, що для них створено значно більше ресурсів для дистанційного навчання та онлайн-підготовки до ЗНО, тому в період карантину вони радше концентруються саме на підготовці до тестування.


Водночас аналітика YouTube свідчить, що абсолютна більшість – 51% глядачів – дивиться уроки з мобільного телефону. При цьому 39,1% учнів вчаться з комп’ютерів і лише 5,5% з планшетів. 


Уроки Всеукраїнської школи онлайн стають доступнішими


Впродовж цього тижня до відео, що вже вийшли раніше, почали довантажувати субтитри. Наразі текстовий супровід мають вже 27 уроків і їхня кількість продовжить зростати.


“Було дуже багато запитів щодо того, щоб зробити відео більш доступними, зокрема для дітей з порушеннями слуху. Субтитри виконують цю роль”, – відзначає керівник Українського інституту розвитку освіти Вадим Карандій.


Мета – щоб всі уроки Всеукраїнської школи онлайн мали також субтитри для перегляду.


#Руханка та Англійська утримують позиції найпопулярніших


Руханки на YouTube МОН вже сумарно набрали понад 1,4 млн переглядів. Найпопулярніша з них – перша руханка – досягла відмітки у 348 тис переглядів. При цьому Хештег #руханка в ТікТок вже досяг охоплення у понад  23,7 млн осіб.


Серед уроків найпопулярнішою лишається англійська. Найпопулярнішим лишається відео для 5 класу, що вийшло найпершим. Наразі воно набрало вже 95,2 тис. переглядів.


Нагадуємо, що уроки транслюються щодня з понеділка по п’ятницю щонайменше до кінця карантину. Кожного дня вони починаються о 10:00.


Мета проєкту – дати кожній дитині вільний доступ до знань під час карантину.


Зокрема, учні мають доступ до уроків з: української мови, української літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології.


Зйомки уроків відбуваються у Новопечерській школі м. Києва. У відеозаняттях беруть участь українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени тощо. Вони відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями.


Проєкт став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, громадської спілки «Освіторія», а також понад 40 небайдужих педагогів, що зголосилися стати вчителями для усієї країни.


Організатори закликають батьків завантажити розклад уроків та заохочувати дітей навчатись. 


Залишаємось вдома! Вчимось вдома!


фото - 24tv.ua

1115Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: