Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/24/u-kropivnitskomu-politsija-bude-kontroljuvati-schob-na-kladovischah-ne-bulo-skupchennja-ljudei.htm
новини, 24 квітня 2020

У Кропивницькому поліція буде контролювати щоб на кладовищах не було скупчення людей


У Кропивницькому на період карантину заборонили відвідувати кладовища. Поминальні дні перенесли на червень. В обласному центрі вони тривали з першої суботи після Великодня по четвер. Заборона на відвідування цвинтарів не стосується поховання. Таке рішення напередодні ухвалив міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.


Хто слідкуватиме за дотриманням правил карантину?

Кропивничанин Микола Корнієнко прийшов на Далекосхідне кладовище, аби прибрати на могилі рідних. Про те, що поминальні дні перенесли, знає: ‘‘Те, що поминальні дні перенесли – це правильне рішення. Ми на поминальні дні приїжджати на кладовище не будемо. Натомість, роздамо щось сусідам і друзям’’.


Кропивничанка Ірина Іванова прийшла прибрати на могилі батька. Про перенесення поминальних днів дізналась з інтернет-видань: ‘‘Ми просто йдемо прибирати до батька, а на поминальні дні іти не збираємось’’.


У Кропивницькому 16 кладовищ, шість з них діючі – розповів директор підприємства ‘‘Ритуальна служба’’ Юрій Вісяников. Каже: охоронці на кладовищах зупиняти людей не будуть: ‘‘У нас немає охоронців, є лише один – на Алеї Слави. Працівники кладовищ не можуть контролювати прихід людей, в них немає таких функцій, а кладовища, дійсно, великі''.


Прослідкувати за тими, хто сюди приходять неможливо – розповів завідувач цвинтарів Василь Павленко‘‘Можна сказати, де немає огорожі – там і є в’їзд. А на даний час огорожі на кладовищах немає ніде. На Далекосхідному кладовищі зі ста гектарів залишилось близько трьохсот метрів огорожі’’.


Контролювати, щоб на кладовищах не було скупчення людей буде поліція. Виконувач обов’язків заступника командира батальйону патрульної поліції в області Іван Ляшенко розповів  за порушення правил карантину передбачені штрафи від 17 до 34 тисяч гривень: ‘‘Поліція буде здійснювати патрулювання прилеглих територій і вразі виявлення таких осіб їм буде зроблено зауваження. Якщо люди не виконують вказівки поліції залишити місце – будуть притягнуті до адміністративної відповідальності’’.


719Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: