Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/22/jak-utilizujut-smittja-z-infektsiinih-viddilen-v-kirovogradskii-oblasnii-likarni.htm
новини, 22 квітня 2020

В Кіровоградській обллікарні показали, як утилізують відходи з інфекційних відділень


В обласній лікарні сміття з інфекційних відділень спалюють. Роблять, це у печі. Вона в лікарні з 2006 року. Тоді її купили за 375 тисяч гривень. Це гроші з обласного бюджету – розповіла Суспільному заступниця головного лікаря Алла Мельник.


В печі утилізують всі біологічні відходи з патанатомічного відділення і операційних, а також спалюють пластик і одноразові халати з інфекційних відділень, – розповіла фельдшерка патологоанатомічного відділення Ольга Гончаренко.


Піч працює на газу. Сміття спалює кочегар Сергій Пащенко. Для безпеки одягає захисний костюм. Щодня пакети з відходами медики залишають біля виходів з відділень лікарні. Їх забирає кочегар. За один раз у піч можна закласти 30 кілограмів відходів.


Як утилізують сміття з інфекційних відділень в Кіровоградській обласній лікарні


Поки відходи не догорять, захисний костюм знімати не можна, – розповів Сергій Пащенко.


Костюм кочегара та приміщення, де спалювали сміття, ретельно обробляє антисептиком дезінфекторка Лариса Хріненко‘‘Костюм кочегара я дезінфікую розведеним розчином хлорного вапна. Після цього дезінфікую усі ручки, за які брався кочегар, підлогу, бачки і тачку’’.


Після того, як піч охолоне, пункт прийому відходів дезінфікують повторно.



2524Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: