Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/14/derzhprodspozhivsluzhba-kirovogradschini-zdiisnjue-kontrol-za-tsinami-na-likarski-zasobi.htm
новини, 14 квітня 2020

Держпродспоживслужба Кіровоградщини здійснює контроль за цінами на лікарські засоби


Фахівці сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби Кіровоградщини в межах наданих повноважень здійснюють заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням державних регульованих цін на лікарські засоби - інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Так, під час планової перевірки суб’єкта господарювання в м. Кропивницький фахівці виявили завищення роздрібних цін на лікарські засоби за рахунок застосування торговельних надбавок, що перевищують встановлені граничні рівні. Наприклад, при формуванні роздрібної ціни на лікарський засіб «ЛОРАКСОН» застосовано торговельну надбавку у розмірі 23% при граничному рівні 15%. Таким чином, ціна за одиницю лікарського засобу склала 1048,40 грн та відповідно була завищена на 68,20 грн. За виявлені порушення суб’єкта господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності та застосовано адміністративно-господарські санкції у розмірі 6,7 тис. грн.


Довідково. Відповідно до ст. 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни запроваджуються на товари, які справляють визначальний вплив на загальний рівень і динаміку цін, мають істотну соціальну значущість, а також на товари, що виробляються суб’єктами, які займають монопольне (домінуюче) становище на ринку.


За результатами перевірок у разі встановлення порушень державної дисципліни цін до суб’єктів господарювання-порушників застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни та ціноутворення» та надаються органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання обов’язкові до виконання приписи про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Посадові особи суб’єктів господарювання за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін притягуються до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 165-2 та 188-3 Кодексу законів України про адміністративні правопорушення.

        


646Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: