Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/31/na-kirovogradschinii-v-posadtsi-bilja-pomichnoi-virubali-ponad-tri-sotni-dubiv-ta-jaseniv.htm
новини, 31 березня 2020

На Кіровоградщиніі в посадці біля Помічної вирубали понад три сотні дубів та ясенів


Понад три сотні дубів та ясенів вирубали в посадці біля Помічної Добровеличківського району. Про це Суспільному розповів житель Помічної Геннадій Нєгров.


‘‘Зазвичай я вигулюю тут собаку. Мене охопив жах, коли побачив те, що зробили з посадкою. Я нарахував більше 300 пеньків. Були й завалені дерева – їх, напевно, підготували до використання. Близько 20 цілих дерев лежить, не розпиляних, чекають своєї черги’’,– каже Геннадій Нєгров.


За збереження дерев у посадці відповідає начальник Помічнянської дільниці захисних лісонасаджень Олександр Лічман. Каже, збиток від вирубки дерев сягає близько мільйона гривень: ‘‘Тільки-но отримую інформацію про вирубку дерев – телефоную на лінію 102. У поліцію надав близько 20 заяв. Так як посадка захищає колію від вітру і снігу, йде загроза перекриття руху поїздів. Шкода завдана велика. Фінансово – це близько мільйона гривень’’.


Справою про незаконну вирубку дерев займається обласне управління СБУ. Його речниця Марина Яковенко розказала, що за два роки біля Помічної спиляли понад шість тисяч дерев. Нанесені збитки – чотири мільйони гривень: ‘‘Слідством на сьогодні встановлено, що незаконно спиляно близько тисячі дерев за пів року. За попередніми підрахунками, причинено збитків приблизно на 170 тисяч гривень. Експертизи ще тривають, та встановлюються особи, що причетні до цього злочину. Перевіряються факти збуту незаконно вирубаного лісу. Вже встановлено, що у Помічній на вказаній дільниці незаконно спиляно понад шість тисяч дерев. Вартість деревини становить близько чотирьох мільйонів гривень. Враховуючи великі збитки, завдані державі, такий злочин карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого’’.


Геннадій Нєгров говорить: з друзями по черзі патрулюватимуть посадку біля Помічної, щоб тут не рубали дерева.


894Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: