Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/25/na-kirovogradschini-patsientiv-iz-pidozroju-na-covid-19-perevirjatimut-u-dva-etapi.htm
новини, 25 березня 2020

На Кіровоградщині пацієнтів із підозрою на COVID-19 перевірятимуть у два етапи



На Кіровоградщині для діагностики коронавірусної інфекції будуть використовуватись експрес-тести і ПЛР-тести.


Про це повідомила головний санітарний лікар області Надія Оперчук - інформує пресслужба Кіровоградської ОДА.



«Згідно протоколу ВООЗ й визначеного алгоритму дослідження, спочатку пацієнта перевіряють на віруси грипу і ГРВІ. Якщо немає підтвердження – безпосередньо на COVID-19. Зараз маємо в наявності і експрес-тести, і ПЛР-тести. Так звані «швидкі» тести зокрема використовуються для обстеження осіб, які могли мати фізичний контакт з хворими на коронавірус. Для цього в пацієнта береться капілярна кров. Тестування займатиме 15 хвилин. Проте це першочерговий етап дослідження. Експрес-тести не дають 100% вірогідності результату, оскільки працюють з антитілами», – пояснила Надія Оперчук.



За її словами, другий етап – це ПЛР-діагностика за допомогою тест-систем, які надійшли з Китаю. Цей метод є більш точним, оскільки для виявлення інфекції фахівці працюватимуть з ДНК пацієнта.



Відзначимо: Кіровоградщина вже отримала перший транш ПЛР-тестів із Китаю, які будуть використовуватись у вірусологічній лабораторій обласного лабораторного центру для діагностики COVID-19. Це перша партія, яка перекриє нагальні потреби. Наразі очікуються додаткові поставки.

826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: