Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/23/kirovogradschina-otrimae-maizhe-6-tisjach-ekspres-testiv-na-covid-19.htm
новини, 23 березня 2020

Кіровоградщина отримає майже 6 тисяч експрес-тестів на COVID-19



Кіровоградщина планує отримати 5800 експрес-тестів на COVID-19 і 1920 ПЛР-тестів для полімеразно-ланцюгової реакції, які є підтверджуючими.



Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь у понеділок, 23 березня, під час брифінгу - інформує пресслужба Кіровоградської ОДА.



«В Україну вночі 22 березня доставили першу партію експрес-тестів та тестів для ПЛР-дослідження вірусологічними лабораторіями. За проведеним розподілом Міністерства охорони здоров’я, сьогодні матеріали для діагностики COVID-19 будуть направлені в регіони України. Кіровоградська область очікує отримання 5800 швидких тестів та діагностичних систем для проведення 1920 досліджень методом ПЛР», - пояснив Андрій Балонь.



Експрес-тести будуть проводити, перш за все, хворим у разі підозри на коронавірусну хворобу лікарі закладів охорони здоров’я для визначення алгоритму дій до щодо пацієнта.



На Кіровоградщині також перевірятимуть тих громадян, які повернулися з-за кордону, і яким не проводили тестування на COVID-19.


За словами в.о. директора Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Надії Оперчук, спочатку лікарі проводитимуть діагностику виключення: перевіряючи пацієнта на віруси грипу та ГРВІ, якщо дослідження негативні їх направляють на дослідження на коронавірус.



Якщо швидкий тест буде позитивний (підтверджує коронавірус), то обов’язково буде проведено дослідження методом ПЛР у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру.



Нагадаємо, станом на 23 березня на Кіровоградщині немає жодного випадку корона вірусної інфекції.


821Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: