Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/16/u-kropivnitskomu-cherez-karantin-vidminili-vistavi-v-oblasnomu-teatri-ljalok-video-.htm
новини, 16 березня 2020

У Кропивницькому через карантин відмінили вистави в обласному театрі ляльок (ВІДЕО)


&ft1 У Кропивницькому, в обласному театрі ляльок, через карантин відмінили вистави. Про це Суспільному розповів директор театру Григорій Педько. Відмінили майже тридцять спектаклів в районах області та дванадцять вистав в обласному центрі.


Актори театру репетирують вистави, художники роблять ляльок і декорації для нових вистав, шиють костюми. За словами акторки Вікторії Ставріаніді-Стогодюк, працюють згідно розкладу: ”Ми приходимо на одинадцяту годину, працюємо до першої. Потім обід і далі – до шостої години”.


Головна художниця театру Оксана Шарій показала, чим займається під час карантину: ”Хочемо для діток зробити на літо ігрову програму. Зробити великі літери, щоб діти вчилися збирати своє ім’я”.


У кожного працівника є марлева пов’язка та респіратор – показала завідувачка костюмерної Валентина Прилипко. Пів сотні пов’язок шиє про запас: ”Ми шиємо марлеві пов’язки тому, що в аптеках їх майже немає”.


Завідувачка господарства Віра Дрюченко показала інформаційні листи про те, як убезпечити себе від коронавірусу. Їх повісили в коридорі: ”Декілька разів на день робимо вологе прибирання приміщень, провітрюємо, обробляємо спеціальними дезінфікуючими засобами. В глядацькому залі робимо вологе прибирання, щодня провітрюємо, обробляємо крісла, сцену, дверні ручки”.


Директор театру Григорій Педько розказав, що у театрі 215 місць для глядачів. Розповів про збитки через карантин: ”Ми втрачаємо від 50 до 100 тисяч гривень. Це запланований недобір”.


За словами директора, в театрі працює п’ятдесят людей. Відміна вистав на заробітну плату не вплине.


1754Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: