Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/26/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-nagadali-golovam-kvartalnih-komitetiv-pravila-pozhezhnoi-bezpeki.htm
новини, 26 лютого 2020

У Кропивницькому рятувальники нагадали головам квартальних комітетів правила пожежної безпеки


26 лютого працівники Управління ДСНС України у Кіровоградській області та Кропивницького міськрайонного відділу провели семінар для голів квартальних комітетів Фортечного району м. Кропивницький. Серед основних питань порядку денного було дотримання громадянами правил пожежної безпеки у побуті. Рятувальників запросили до виступу у міськвиконкомі, оскільки саме зараз особливої гостроти набуває питання випалювання сухої рослинності та сміття у приватному секторі. На часі залишається і питання безпеки під час опалювального сезону - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Тож фахівці пожежно-рятувальної служби зосередили увагу присутніх на статистиці виникнення пожеж  у приватному секторі та їхніх наслідках. Часто пожежі виникають через необережно кинуті непогашені недопалки або під час спалювання сміття, коли багаття залишають безконтрольним. Як наслідок – можуть згоріти господарчі й житлові будівлі, а при спробах самостійно загасити багаття господарі можуть зазнати опіків.


У своєму виступі рятувальники зупинилися на основних правилах пожежної безпеки у побуті та на подвір’ях, зазначили, що спалювати сміття не бажано. Крім того, за несанкціоноване випалювання сухої рослинності, якщо це призвело до матеріальних втрат та шкоди довікіллю, передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. Тож голів квартальних комітетів закликали при нагоді провести роз’яснювальну роботу з громадянами та пояснити, наскільки небезпечними можуть бути наслідки такого господарювання.


На завершення семінару рятувальники розповсюдили серед присутніх застережні листівки, та попросили роздати листівки жителям приватних обійсть, особливо – одиноким громадянам, багатодітним родинам та людям, що ведуть асоціальний спосіб життя.


            

669Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: