Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/26/kirovogradschina-otrimala-660-bebi-boksiv.htm
новини, 26 лютого 2020

Кіровоградщина отримала 660 бебі-боксів (ВІДЕО)


Шістсот шістдесят бебі-боксів – пакунків для малюків – отримала Кіровоградська область. Про це Суспільному розказала начальниця відділу обласного департаменту соціального захисту Олена Михальченко. Їх видають породіллям під час виписки.


У Кропивницький привезли триста вісімдесят дев'ять бебі-боксів. Їх отримає міський пологовий будинок, пренатальний центр та центральна районна лікарня. За словами Олени Михальченко, купують їх за гроші з державного бюджету. Вартість одного пакунка цьогоріч – три тисячі вісімсот двадцять гривень, вага – дев'ять кілограмів: ”Закуповує їх управління проєктами міста Київ за підтримки представництва ООН в Україні. Вони ж здійснюють доставку до пологових відділень”.


Заступниця головного лікаря з медичної частини міського пологового будинку Тамара Грач розповіла, де зберігають пакунки: ”Нам великі партії привозять, то ми всі вільні сухі і теплі приміщення завантажуємо. Вони запаковані, ми тільки у присутності жінки відкриваємо ці пакунки”.


Породілля Ірина Анкудінова з Бобринця Кіровоградської області перевірила вміст пакунку за списком під час виписки, після того, як її чоловік, Володимир Анкудінов, розписався в акті отримання та забрав пакунок малюка: ”Дуже гарна ковдра, практична, пелюшки ситцеві, підгузки, рукавички. Якщо порівнювати з бебі-боксами 2018-19 років, то нам пощастило. Тут більше гарних, якісніших і корисніших речей”.


Начальниця відділу обласного департаменту соціального захисту Олена Михальченко розповіла про вміст пакунків: ”У бебі-боксі тридцять вісім речей для дитини та матері. Оновлювали їх торік у вересні. Ми прораховуємо, скільки потрібно буде пакунків малюка. Якщо десь чогось не вистачає, ми робимо перепланування. І звідти, де є залишки, доставляємо туди, де не вистачає”.


За словами головної медичної сестри міського пологового будинку Світлани Федотової, привезених бебі-боксів вистачить на п’ять тижнів.


Видавати пакунки для малюків у Кропивницькому почали у вересні 2018 року. Це ініціатива Уряду. Тоді їхня вартість була три тисячі триста гривень. Заступниця директора обласного департаменту соціального захисту Надія Кримська розповіла, що вартість пакунка змінювалась декілька разів. Це, за її словами, залежить від закупівель.


1947Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: