Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/25/u-kropivnitskomu-meshkantsi-budinku-ne-hochut-platiti-vinagorodu-upravitelju.htm
новини, 25 лютого 2020

У Кропивницькому мешканці будинку не хочуть платити винагороду управителю (ВІДЕО


Мешканці будинку 19 на вулиці Академіка Корольова в Кропивницькому не хочуть платити винагороду управителю. Про це Суспільному сказав мешканець Микола Прозирай. Винагорода начальнику житлово-експлуатаційного об’єднання з’явилася в платіжках, які мешканці будинку отримали в січні.


За словами Миколи Прозирая, з січня, за новим тарифом, платить удвічі більшу квартплату. У переліку послуг з’явилася винагорода управителю: ”Ми платили сто десять гривень за трикімнатну квартиру. У нових платіжках сума вдвічі більша. Винагорода управителю – п’ятдесят гривень з кожної квартири. Множимо на вісімдесят квартир, виходить чотири тисячі в місяць з одного будинку”.


Мешканець будинку Володимир Вергелис показав, в якому стані прибудинкова територія та під’їзд: ”ЖЕК у нашому під’їзді абсолютно нічого не робить. Підвал – сирий, під’їзд – брудний. За що платити?”


83-річна пенсіонерка Євдокія Волгіна показала платіжки за квартплату. За двокімнатну квартиру до грудня 2019 року платила сто чотири гривні двадцять дев’ять копійок. Відтепер – майже сто вісімдесят сім гривень: ”Не згодна з тим, що в оплату включили винагороду управителю. Що туди входить? Його зарплата, чи що? Нам досі не пояснили, розцінки не оголошували. Чому це така таємниця? ”


Що таке винагорода управителю і чому вона з’явилася в платіжках людей, розповів начальник житлово-експлуатаційного об’єднання № 3 Олександр Довгаль: ”Це форма, яка ухвалена статтею 10 Закону України про житлово-комунальні послуги. В цю винагороду управителю входять усі адміністративні послуги: це оплата житло-комунальних послуг ЖЕО, зарплата працівників ЖЕО, транспортні витрати і так далі. Є визначений перелік послуг, ухвалений Кабінетом міністрів. Всі ціни економічно обґрунтовані”.


У кошторисі витрат житлово-експлуатаційної організації від співвласників багатоквартирних будинків свій підпис поставила начальниця міського управління житлово-комунального господарства Тетяна Савченко: ”Винагорода управителю виникла після того, як наші ЖЕО вийшли на конкурс. Вже такого поняття, як ”тариф за утримання будинку”, не існує. З’явилися ціна на управління будинком. Це не премія жодному керівнику, це просто ті витрати, які не можуть бути включені в жодну послугу, тому що вони надаються окремо. Раніше це було у вигляді накладних витрат, закладених у кожній послузі, яку надавало ЖЕО”.


2039Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: