Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/24/asotsiatsija-mist-ukraini-zaklikae-do-obgovorennja-kontseptsii-zmin-do-konstitutsii-na-kirovogradschini.htm
новини, 24 лютого 2020

Асоціація міст України закликає до обговорення Концепції змін до Конституції на Кіровоградщині


Члени Правління Асоціації міст України до якого входять Андрій Райкович, міський голова Кропивницького та Юрій Гульдас, голова Маловисківської ОТГ,  схвалили Концепції та  кілька десятків принципових змін до законодавчих норм для забезпечення балансу загальнодержавних та місцевих інтересів, створення комфортного життєвого середовища мешканців громад, - повідомляє Валентина Остапчук, консультант з комунікації Кіровоградського РВ АМУ. 


Важливо наголосити, що  Асоціація міст України на сьогодні єдина, хто підготував як концептуальне бачення, так і текстові пропозиції до законопроєкту конституційних змін щодо місцевого самоврядування та територіальної організації влади. 


Тож сьогодні Кіровоградське РВ закликає представників виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськість ознайомитись з напрацюваннями експертів та долучитись до обговорення: 


► Концепцію змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади можна завантажити  тут


► пропозиції до проєкту Закону України «Про внесення змін до Конституції України щодо місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади», можна завантажити тут


«Ми готові до діалогу та переконані, що позиція громад має бути врахована. Адже саме на них лежить відповідальність за надання якісних послуг та створення гідних умов життя для громадян, що і є метою реформи, яку мають закріпити зміни до Конституції», - підкреслює Олександр Слобожан, Виконавичй директор АМУ.


АМУ також надіслала ці документи Президенту України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів і звернулася з проханням врахувати їх при публічному обговоренні конституційних змін.


АМУ, яка об’єднує 878 громад, наголошує, що залучення її представників при опрацюванні остаточного тексту проєкту змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади є вкрай важливим. Саме такий шлях сприятиме досягненню консенсусу та порозуміння щодо внесення змін до Основного Закону нашої держави.


Фото з відкритих джерел


1067Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: