Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/21/oleksandriiskih-pasazhiriv-pilgovikiv-vzjali-na-olivets-.htm
новини, 21 лютого 2020

Олександрійських пасажирів-пільговиків «взяли на олівець»


Управління праці та соціального захисту населення провело обстеження міських автобусних маршрутів та порахувало пасажирів, які користуються правом безкоштовного проїзду, повідомляє «Голос Громади».


Результати планового обстеження представила на засіданні виконкому Олександрійської міської ради начальник управління Олена Назаренко. Згідно з цими дослідженнями, які працівники управління праці проводять щороку протягом місяця, у січні 2020 року найбільша «середньостатистична» кількість перевезених пільгових пасажирів за один день припала на автобусний маршрут №5/2 (762 пасажири), найменша – на маршрут №6 (60 пасажирів). 


Всього у січні, в середньому за 1 день безкоштовно по місту проїхали 4206 пасажирів. Наразі пасажироперевезення пільгових категорій згідно з відповідним рішенням виконкому міськради від 8 травня 2019 р. виконують 16 міських автобусних маршрутів по одному – два рейси в день, визначених графіком і затверджених тим же рішенням. 


Нагадаємо, компенсація підприємцям-перевізникам за безкоштовні пасажироперевезення здійснюється з місцевого бюджету. Як зазначила на виконкомі доповідачка О.Назаренко, щороку кількість пасажирів-пільговиків, за результатами досліджень, має тенденцію до постійного зменшення. Зменшення «статистики» відбулося зокрема ще й тому, що цього разу у переліку пільгових рейсів немає маршруту №10 до Пантаївки – його міська влада відмінила у грудні минулого року (про це свого часу повідомляв «Голос Громади»).



Для порівняння: під час обговорення питання на засіданні виконавчого комітету зазначалося, що у минулі роки безкоштовним проїздом користувалося пасажирів у рази більше – наприклад, називалася цифра 14 тисяч чоловік за день. Це було у ті часи, коли пільгові пасажироперевезення компенсувалися з державного бюджету.

821Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: