Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/19/u-kropivnitskomu-vidbudutsja-ofitsiini-viprobuvannja-golovnoi-ligi-beisbolu.htm
новини, 19 лютого 2020

У Кропивницькому відбудуться офіційні випробування Головної ліги бейсболу


Кожного року представники Головної ліги бейсболу (Major League Baseball, MLB) проводять в Європі випробування молодих бейсболістів країн Старого Світу – так звані «MLB Try Out». Раніше бейсболістам з України, які бажали взяти участь у трайаутах, потрібно було їхати за кордон, але тепер пройти випробування можна буде вдома. Як повідомив головний тренер збірної України з бейсболу Олег Бойко, цього року вперше офіційні «MLB Try Out» відбудуться в Україні: 17-18 квітня у Кропивницькому та 19 квітня у Києві - інформує KG Baseball & Softball in Kropyvnytskyi City


Трайаут MLB – це перегляд та випробування молодих бейсболістів з метою виявлення найбільш талановитих гравців, яких потім «беруть на олівець» команди Головної ліги бейсболу. В 2020 році змінилась політика організації європейських випробувань. Якщо раніше представники MLB централізовано збирали європейську бейсбольну молодь у декількох містах країн Європи (українським спортсменам доводилось їхати до Праги, Барселони тощо), то тепер представники MLB самі їздять країнами та організовують перегляд бейсболістів. Зокрема, «східноєвропейські» трайаути пройдуть у таких містах: Кропивницький, Київ, Варшава, Мінськ, Вільнюс та інш. Окремі відбори також відбудуться в країнах Західної Європи.


За результатами усіх європейських трайаутів буде відібрано 90 найкращих молодих бейсболістів континенту. Їх запросять влітку до Лондону, де 13-14 червня проходитимуть виїзні матчі регулярного чемпіонату MLB між командами «Чикаго Кабс» та «Сент-Луїс Кардіналс». 90 найкращих молодих гравців Європи зіграють між собою декілька матчів в форматі «All-Star Game», а також отримають квитки на лондонський бейсбол «Чикаго»-«Сент-Луїс».


До речі, за підсумками аналогічного минулорічного молодіжного турніру у Лондоні одразу п’ятеро європейських бейсболістів уклали контракти з клубами MLB, 23 молоді спортсмени з Європи отримали стипендії для навчання в коледжах США.


Хто може взяти участь в українських «MLB Try Out»? Гравці 2000 року народження та молодше (тобто, віком 14-19 років). Кому ближче дістатися Кропивницького – приїдуть до нашого міста, кому ближче до столиці – приїдуть на трайаут до Києва. Про час та місце попередньої реєстрації учасників Кропивницького трайауту буде повідомлено додатково.


Програма випробувань типова: біг на час на дистанцію 60 ярдів; виконання кидкових елементів гри у захисті; виконання подач на швидкість (для пітчерів) та відбивання (для беттерів).


Важливо: кожному учаснику усіх європейських трайаутів присвоюється окремий кодовий номер. Результати випробувань заносяться до номерного профайлу. При підведення підсумків трайаутів формуватиметься єдиний рейтинг-лист усіх учасників, й коли комісія визначатиме 90 переможців, вони не знатимуть ані прізвищ, ані громадянства найкращих кандидатів – лише номерний код.


В Україні «MLB Try Out» вестимуть представники Головної ліги бейсболу Уильям Холмберг та Зак Грейфсер.


Уильям «Билл» Холмберг протягом тривалого часу працює над проектами MLB в Європі, очолював Академію Італійської федерації бейсболу та софтболу в Тіренії. В 2003-04 роках Билл Холмберг очолював юніорську збірну Італії, а також працював у тренерському штабі італійських збірних на турнірах Кубку світу, чемпіонату Європи та на «Світовій бейсбольній класиці»-2009. Крім цього, Холмберг майже 10 років був скаутом в країнах Європи та Африки клубу MLB «Чикаго Кабс».


В 2015 році Зака Грейфсера запросили працювати координатором пітчерів збірної Великобританії. Разом з британською збірною Зак брав участь в чемпіонаті Європи та у кваліфікації до «Світової бейсбольної класики»-2016. Свого часу Зак Грейфсер був головним тренером збірної MLB-«Світ», до складу якої входили гравці не зовсім бейсбольних країн Європи, Азії, Океанії.


Минулого року Зак Грейфсер вже приїжджав до Кропивницького, він був одним з трьох американських тренерів, які взяли участь в роботі бейсбольного табору просвітницького проекту Play Global.


Як відбувається типовий трайаут можна переглянути на відео



2292Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: