Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/19/u-kropivnitskomu-provodzhatimut-zimu-i-zustrichatimut-vesnu.htm
новини, 19 лютого 2020

У Кропивницькому проводжатимуть зиму і зустрічатимуть весну


У Кропивницькому, 26 лютого о 17.00, в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.  Є.Маланюка (вул. Декабристів 6/15 (відділ популяризації книги) відбудеться свято Колодія.


Свято Колодія — одне з праслов’янських свят, яке сягає доби Трипільської культури. Це низка обрядових дійств на честь весняного пробудження природи, відоме як Колодія, Колодка, Масляна тощо.


Свято супроводжується обрядами, пов’язаним із проводами зими і зустріччю весни і має характер загального примирення, злагоди та всепрощення. За традицією в цей час влаштовуються народні гуляння, а всі дійства направлені на те, щоб прогнати зиму і розбудити природу від сну. Усі ці дні не роблять значних робіт, а славлять Колодія, Сонце, Весну і Світло.



Партнери свята – Соборний храм Благовіщення Пресвятої Богородиці, імідж центр «Ольга»,  ТОВ «Агропродукт», ЦЕВ «Натхнення», ЦДПУ імені Володимира Винниченка, сімейна акторська майстерня «Ольвія», КЗ ЦДЮТ Кіровоградської міської ради

В рамках заходу:


- музичні та танцювальні виступи;

- тематичні книжкові виставки;

- частування варениками;

- конкурсна програма;

- фотозона;

- весняні майстер-класи.

 

За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка: тел. (0522) 22-74-45, (0522) 32-10-12.


Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua.  Працюємо з 9:00 до 19:00, у п’ятницю та неділю – до 18.00, вихідний – субота.


986Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: