Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/12/u-kropivnitskomu-za-zberezhennja-gospitalju-dlja-veteraniv-viini-molitimutsja-12-godin-pospil-video-.htm
новини, 12 лютого 2020

У Кропивницькому за збереження госпіталю для ветеранів війни молитимуться 12 годин поспіль (ВІДЕО)


У Кропивницькому цього тижня проходить з’їзд військових капеланів, в його рамках 13-го лютого, в Кіровоградському госпіталі для ветеранів війни відбудеться щорічний міжконфесійний молебень. Про це сьогодні, під час прес-конференції у прес-клубі повідомили організатори заходу, інформує «Кіровоград24».


«Наразі, наш госпіталь, який займається лікуванням та реабілітацією військових недофінансовано більше ніж на 26 млн грн. Тож під  загрозою опиняється існування госпіталю, як закладу, який від початку війни допомагає нашим захисникам. Тому молитви священства та мирян будуть присвячені темі збереження Кіровоградського обласного клінічного госпіталю як осередку медичної, психологічної та духовної допомоги ветеранам в області», - говорить Ганна Колєва, керівник центру психологічної допомоги при Кіровоградському обласному клінічному госпіталі ветеранів війни.


Подібний захід проходить в госпіталі вже вдруге. Цього року в Кропивницький завітало 27 військових капеланів з різних областей України.


«Зараз ми опиняємось на межі серйозних суспільних потрясінь. Для того, щоб ситуація не загострювалася потрібно надавати своєчасну медичну та психологічну допомогу хлопцям. Якщо її не буде, то не дивуйтеся процвітанню алкоголізму, наркоманії та підвищеному рівню злочинності в Україні, адже посттравматичні стресові розлади не проходить безслідно. Якщо нічого не робити, то їх наслідки скоро стануть вражаючими», - розповідає Віктор Шпоть,  старший капелан по Дніпропетровській області, депутат Першотравенської міської ради, офіцер Центру Морально Психологічного Забезпечення ЗСУ,


У  цьому році, формат події – 12-ти годинна безперервна молитва за участю місцевих єпископів та священників християнських церков, штатних військових капеланів бойових підрозділів Збройних Сил України та поліцейських капеланів Управлінь Патрульної Поліції України.


«Маємо надію що влада зверне свою увагу на ці гострі проблеми і буде надана допомога. У нас в країні чимало проблем, але військові – це та категорія людей, яким крайнє потрібна допомога. В Кіровоградській області 25 тис учасників війни і війна не закінчується, тому ця кількість тільки збільшуватиметься», - зазначив Юрій Демидов,  пастор церкви Перемога.


«Дуже багато випадків, коли солдат потребує духовної допомоги, тоді і на допомогу приходять капелани, тож важливим є цей з’їзд в госпіталі ще й з точки зору тісної комунікації між капеланами та можливості поділитися досвідом», - говорить Юрій Щербина, військовий капелан 28-ї бригади.


Тож вже завтра,  13 лютого організатори  запрошують долучитися до молитви всіх бажаючих в приміщенні актової зали госпіталю, за адресою вул. Короленка. 58. Початок заходу 13 лютого, о 7-й ранку, завершення о 19.00


«Разом ми молитимемось за кожного з нас, за збереження госпіталю та за мир в Україні. Приходьте!», - додав Олександр Старолатка, військовий капелан міжконфесійної служби військових капеланів.


Довідка: Капелан — це духівник, що уповноважений церквою для служіння людям з обмеженим доступом до задоволення своїх духовних потреб. В Україні цей термін став загальновідомим під час війни на Сході.








2688Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: