Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/07/u-vilshantsi-vidbulos-obgovorennja-timchasovih-robit-za-uchasti-bezrobitnih.htm
новини, 7 лютого 2020

У Вільшанці відбулось обговорення тимчасових робіт за участі безробітних


Днями, фахівцями Вільшанської районної філії обласного центру зайнятості проведено робочу зустріч з керівництвом підприємства ПСП ім. Ватутіна, під час якої обговорено питання організації робіт тимчасового характеру - повідомляє Наталія Танькова, заступник начальника відділу надання соціальних послуг роботодавцям Вільшанської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Саме за рахунок тимчасової зайнятості безробітних громадян, шляхом організації робіт тимчасового характеру, можливо оперативно задовольнити потреби роботодавців та виконати певні види робіт. Так, силами безробітних можуть виконуватись різноманітні підсобні роботи з прибирання приміщень підприємств та прилеглої території, підготовки господарств до весняно-польових робіт та ін.


Роз'яснюючи нормативні документи, що регулюють організацію цих робіт,заступник начальника відділу надання соціальних послуг роботодавцям Вільшанської районної філії Наталія Танькова зазначила, що з безробітними, які залучаються до виконання робіт тимчасового характеру, укладаються трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів.


Для роботодавців такі роботи мають неабиякий сенс, адже дають можливість виконати в короткий термін незаплановані види робіт, не залучаючи при цьому до їх виконання основний персонал. Крім того, це своєрідний механізм підбору працівників на постійну роботу, адже у роботодавця є нагода оцінити професійні знання та навички кожного учасника й врахувати це при підборі претендентів на роботу.


За результатами зустрічі вже у січні цього року 8 безробітних району узяли участь у роботах тимчасового характеру. Також обговорено перспективи подальшої співпраці служби зайнятості та роботодавця у напрямку забезпечення його кадрових потреб.


Наостанок керівник підприємства Олександр Димов відмітив, що участь безробітних громадян у роботах тимчасового характеру – іноді єдина можливість поповнення сімейного бюджету шукачів роботи. «Мені небайдужа доля моїх земляків. Беручи їх на роботу, хоча й тимчасову, я роблю невеликий, проте все ж вклад у добробут їхніх родин», – зазначає О. Димов.



964Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: