Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/06/semero-kropivnitskih-shkoljariv-gotujutsja-do-turniru-z-robototehniki-video-.htm
новини, 6 лютого 2020

Семеро кропивницьких школярів готуються до турніру з робототехніки (ВІДЕО)


У Кропивницькому семеро учнів гімназії нових технологій навчання готуються до участі у Всеукраїнському турнірі з робототехніки FIRST LEGO League. Про це Суспільному розповів керівник команди, вчитель інформатики Дмитро Єрмаков. У конкурсі братимуть участь шістнадцять команд.


Для участі в турнірі кропивницька команда створила робота та розробила проєкт міського парку. Робот може виконувати сто різних дій. Його, для участі в конкурсі, за два тижні створив 15-річний Костянтин Задорожний. Одинадцятикласниця Катерина Старенька, яка програмувала його півтора місяці, розповіла про умови турніру: ”За дві з половиною хвилини потрібно виконати максимальну кількість місій на ігровому полі, заробити максимум балів для перемоги і проходу у фінал”.


Створити проєкт вдосконалення якогось міського об’єкта – це ще одна умова конкурсу. Одинадцятикласниця Катерина Полонська розповіла про розроблений кропивницькою командою конкурсний проєкт: ”Ми дуже довго не могли визначитися з темою нашого проєкту. Врешті, ми вирішили реконструювати центральний міський сквер, який зараз знаходиться у жахливому стані. Ми хочемо зробити його зоною зеленого коридору, що дуже популярно у країнах Європи”.


За словами керівника команди Дмитра Єрмакова, участь у змаганні беруть втретє: ”Все почалось три роки тому, коли я знайшов у Фейсбуці пост про грант від LEGO. Написав мотиваційний лист. І нас відібрали, запросили до Києва. Ми пройшли співбесіду і отримали перший робонабір та поле для сезону”.


Свої розробки учні презентують 8 лютого.


Читайте також: В Льотній академії відбудеться відбірковий турнір з робототехніки First Lego League


2191Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: