Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/06/poblizu-kropivnitskogo-pratsivniki-ukrtransbezpeki-perevirili-avtomobili-na-perevantazhennja.htm
новини, 6 лютого 2020

Поблизу Кропивницького працівники Укртрансбезпеки перевірили автомобілі на перевантаження (ВІДЕО)


За шість годин поблизу Кропивницького працівники Укртрансбезпеки перевірили сорок автомобілів на перевантаження. Виявили одного порушника. Про це Суспільному розповів працівник відділу Укртрансбезпеки Віталій Дудич. Спільно з ними вантажівки зупиняють місцеві перевізники, які організували тижневу акцію.


О пів на другу дня, на дорозі за три кілометри від обласного центру в напрямку Миколаєва зібрались десять перевізників. Співорганізатор акції Іван Горбенко говорить: слідкують, як працівники Укртрансбезпеки перевіряють машини на перевантаження. "Акція направлена на боротьбу з перевантаженням. Ми вимагаємо і від себе, і від інших перевізників виконувати вимоги по ваговому контролю. Ті машини, які їдуть без перевантаження, спокійно проїжджають, переїжджають через ваги, їдуть далі. Ті, які стоять - перевантажені машини, всі стоять вздовж дороги".


Учасник акції Валерій Галка розповідає: чергуватимуть тут і вночі. "Міняємо вахти, щоб контролювати службу нашого вагового комплекса, і не просто контролювати, а змусити всі наші правоохоронні органи працювати. З мене податкова постійно вимагає, щоб я вчасно сплатив податок, я не маю можливості цього зробити тому, що ми стоїмо. А чому ми стоїмо - тому, що ті люди, які не платять податки, в яких водії не оформлені і вони везуть перевантаж, і мають змогу їхати дешево".


Працівник відділу Уктрансбезпеки в Кіровоградській області Віталій Дудич каже, працюють щодня позмінно, не залежно від акції. "Загальна вага автомобіля повинна становити сорок тон - це брутто, тобто маса автомобіля плюс вантаж який він везе".


Штрафи за перевищення допустимої ваги від тисячі до тридцяти чотирьох тисяч гривень, штраф за проїзд - від однієї до дев’яти тисяч євро.


Віталій Дудич показує, як перевіряють вагу. "Зараз до вагів під’їхав транспортний засіб, в наш апарат вбивається номер машини. Автомобіль проїжджає без зупинки. Вилізає талон про зважування. Вісімсот кілограм дозволена погрішність ваги".


Водій, вантажівка якого стоїть на узбіччі, називати свого прізвища не захотів. Розповідає, чому не їде далі: "Ми ще добу тому зламалися і чекаємо на деталі". Водій ще одної вантажівки каже: відпочиває.


За словами співорганізатора акції Івана Горбенка, акція триватиме тиждень.


1853Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: