Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/06/dvi-zvilneni-vchitelki-odniei-zi-shkil-kirovogradschini-pozivatimutsja-do-sudu.htm
новини, 6 лютого 2020

Дві звільнені вчительки, однієї зі шкіл Кіровоградщини, позиватимуться до суду


Керівницю школи та вчительку зарубіжної літератури звільнили з Калинівської школи Кропивницького району. Про це Суспільному розповіла колишня директорка школи Варвара Володіна. За її словами, причина звільнення – нібито, прогуляний вчителькою у жовтні 2019 року робочий день.


Варвара Володіна пропрацювала в Калинівській школі сорок три роки. Про звільнення дізналась 17 січня від директорки Первозванівського навчально-виховного об'єднання: ”Я запитала про причину звільнення і сказала, що підписувати наказ не буду. Я не погоджуюсь із підставою мого звільнення. У Трудовому кодексі прописано, що причина – грубе порушення, а я не визнаю, що я щось порушувала. Жодних документів мені не надали”.


Вчительку зарубіжної літератури Людмилу Притуляк, за словами колишньої директорки, звільнили після неї через прогул: ”21 жовтня у неї був день народження. Вона написала заяву на відгул за сімейними обставинами. Я відпустила”.


Людмила Притуляк розповіла, що її звільнили з роботи 28 січня: ”Пояснюють, що за прогул. Я вирішувала питання своєї відсутності із завідувачкою філії. І вважаю, що нас звільнили незаконно. Тому звернулась до адвоката. Якщо вважати мою відсутність прогулом, то карати за це потрібно, максимум, одного з нас, але не обох”.


Звільнила вчительок директорка Первозванівського навчально-виховного об'єднання Оксана Курлова. Розповіла, що мала на це законні підстави: ”Це статті Трудового кодексу щодо прогулів і разового грубого порушення завідувача філії. Я маю два адвокатських запити, готую пакет документів і, думаю, в судовому порядку поясню суть цієї справи”.


Адвокат Микола Віватенко розказав, що працівниць школи звільнили незаконно. Звільнені працівниці 10 лютого позиватимуться до суду щодо відновлення на посадах.


Начальник обласного управління освіти Володимир Таборанський розповів журналістам Суспільного, що з'ясовує обставини звільнення працівників Калинівської школи. Результат службової перевірки прокоментує за півтора тижні.


1578Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: