Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/05/u-kropivnitskomu-rozpovili-pro-poslugi-jaki-nadajut-raionni-tertsentri.htm
новини, 5 лютого 2020

У Кропивницькому розповіли про послуги, які надають районні терцентри


У Кропивницькому розповіли про роботу районних терцентрів. Продемонстрували роботу терцентрів соціального обслуговування директори Подільської і Фортечної районних рад  Василь Гуцу та Олег Бердніков, інформує «Кіровоград24».


«Протягом останнього року працівники Подільського терцентру виявили  майже сім сотень людей, які потребують соціальної допомоги. Навантаження на соціально працівника нині значне – 12,5 осіб, при нормі в 10 осіб і при середній заробітній платі в 6350грн.», - розповідає Василь Гуцу.


Загалом у терцентрах  функціонують три відділення: соціальної допомоги вдома, денного перебування та організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.


«Серед осіб, які обслуговуються у відділеннях терцентру переважна більшість, близько третини – люди похилого віку, інші – це люди з інвалідністю, ветерани війни, чорнобильці та внутрішньо переміщені особи», - говорить Олег Бердніков.


Так, зараз на території центру діють лазня та пральня, за бажанням можна отримати послуги перукарня, або ж швеї – ціни на них достатньо демократичні. Наприклад, чоловіча стрижка обійдеться людині в 21 гривню, жіноча – 26 гривень. Крім цього центр надає в прокат засоби реабілітації: палиці, костилі та коляски – це все можна безкоштовно орендувати за необхідності.


               

770Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: