Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/05/dlja-gromadi-v-kirovogradskii-oblasti-shukajut-simeinogo-likarja.htm
новини, 5 лютого 2020

Для громади в Кіровоградській області шукають сімейного лікаря (ВІДЕО)


Для Дмитрівської об’єднаної громади в Знам’янському районі другий рік шукають сімейного лікаря. Суспільному про це розповіла сільський голова Наталія Стиркуль. Лікарю, який погодиться працювати в сільській амбулаторії, куплять житло, оплачуватимуть комунальні послуги й підвищать заробітну плату.


За словами керівника районного Центру медико-санітарної допомоги Руслана Пушкаренка, шість тисяч жителів громади обслуговують два лікаря, один з яких – на пів ставки. Він приїжджає двічі на тиждень на пару годин: ”Нині лікар працює на півтори ставки. Це значне навантаження. Для такої чисельності населення потрібно два лікарі, як мінімум. Щоб покращити якість послуг, у нас працює сумісник зі Знам’янської амбулаторії”.


Сімейний лікар Віссаріон Скирта у Дмитрівці працює сорок шість років. Веде прийоми, виїздить на виклики. За його словами, радіус обслуговування пацієнтів до тридцяти кілометрів: ”Наразі працюю я один, але, згідно штатного розкладу, нас має бути троє. Навантаження дуже велике, але нікому не відмовляю в прийомі. Прошу приїхати до нас сімейного лікаря, люди в нас чемні, працьовиті”.


В амбулаторії зробили ремонт, є опалення, автомобіль для виїздів на виклики. Наталія Стиркуль розповіла – чим хочуть зацікавити лікаря, який погодиться тут працювати: ”Посадовий оклад становить сім з половиною тисяч гривень, ми його подвоїмо. А якщо рік пропрацює, то встановимо ще й надбавку в 20%. Можемо компенсувати оплату комунальних послуг, розглянемо питання придбання квартири в Дмитрівці. Село газифіковане, є водопровід”.


За словами сільського голови, торік роботою лікаря в селі цікавився один випускник медуніверситету. Зарплата п’ятнадцять тисяч гривень його не зацікавила.



1575Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: