Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/31/u-kompaniivtsi-obgovorili-perevagi-legalnogo-pratsevlashtuvannja.htm
новини, 31 січня 2020

У Компаніївці обговорили переваги легального працевлаштування


Учора, 30 січня, у Компаніївській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативних актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталії Пуриш відбулися інформаційний семінар для роботодавців, а також семінар із загальних питань зайнятості для безробітних - повідомляє Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградськогообласного центру зайнятості.


Під час семінару з роботодавцями були розглянуті питання легалізації робочих місць та трудових відносин, а під час інформаційного семінару із загальних питань зайнятості, шукачі роботи дізнавались про переваги легального працевлаштування.


Розпочинаючи семінар з безробітними, інспектор праці Н. Пуриш зазначила: «Зайве нагадувати про те, що відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення, можливості отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця, гарантованої виплати заробітної плати двічі на місяць, права на щорічну основну відпустку, соціальну відпустку з вагітності та пологів, додаткових відпусток. Нелегальні працівники не мають права на оплату листка непрацездатності, втрачають трудовий стаж. Відсутність страхового стажу для отримання пенсії призводить до нарахування в кінцевому результаті мінімальної пенсії за віком».


Провідний фахівець з питань зайнятості Алла Ярошук ознайомила присутніх з основними шляхами пошуку роботи, новими сервісами служби зайнятості, що покликані на спрощення та зручність в отриманні послуг та пошуку роботи, активними заходами служби щодо сприяння зайнятості та небезпеками, що можуть виникати при працевлаштуванні. Наостанок семінару фахівчиня наголосила, що кожен сам повинен вирішувати – жити одним днем чи мати впевненість у майбутньому та бути захищеним соціально.


Цього ж дня відбувся семінар з роботодавцями з питань легалізації робочих місць та трудових відносин під час якого Н. Пуриш наголосила на необхідності дотримання роботодавцями вимог чинного законодавства у частині використання найманої робочої сили та трудових відносин, фінансову відповідальність за використання нелегальної праці. Інспектор праці акцентувала увагу на відповідальності роботодавців та штрафних санкціях, що застосовуються до них, за порушення трудового законодавства, у тому числі за використання найманої праці без оформлення. Одним із актуальних питань, які розглядалися під час семінару, було питання щодо легалізації зайнятості населення на території громади. Відзначалося, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення.


1082Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: