Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/30/u-znam-jantsi-bezrobitnim-rozpovili-chomu-varto-pratsjuvati-legalno.htm
новини, 30 січня 2020

У Знам’янці безробітним розповіли, чому варто працювати легально


«Захисти себе – працюй легально» – під таким гаслом, учора, 29 січня, у Знам’янській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості для безробітних громадян. До його проведення долучилася головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області  Наталія Пащенко - повідомляє Олена Баланенко, начальник відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Під час семінару фахівці наголошували на необхідності оформлення трудових відносин з роботодавцем та розповіли про негативні наслідки, які несе за собою згода громадян на неофіційне працевлаштування.


«Несплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працівника спричиняє відсутність зарахування такого періоду трудових відносин до загального страхового стажу. Нелегальні трудові відносини є головною причиною відсутності оплати лікарняного листа, ненадання відпочинку, передбаченого чинним законодавством та інші порушення прав працюючих», – зазначила Н. Пащенко. 


Семінар відбувся у форматі активного діалогу: безробітних було поінформовано про можливість звернення громадян до органів з питань дотримання законодавства про працю у випадку порушення їхніх прав як працівників.




869Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: