Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/30/oleksandriiski-drov-jani-kotelni-takozh-zmenshat-svoi-tarifi.htm
новини, 30 січня 2020

Олександрійські дров`яні котельні також зменшать свої тарифи


Нові тарифи на теплопостачання від приватних твердопаливних котелень, які працюють в Олександрії, встановив виконавчий комітет міської ради, повідомляє «Голос Громади».


Рішення ухвалене на сьогоднішньому засіданні виконкому. Воно визначає вартість теплової енергії, яку постачає приватне підприємство «Каярд-Україна» для бюджетних установ міста у розмірі 1586,312 грн за 1 Гкал та 1403,2428 грн за 1 гігакалорію для населення.


Аналогічна ціна теплопостачання затверджена виконкомом і для іншого постачальника  альтернативного тепла – ТОВ «Захід-Схід-Енерго», яке забезпечує його для бюджетних організацій: 1586,31 грн за 1 Гкал. Як зазначалося на засіданні, таке рішення прийнято після переговорів представників міської влади з даними приватними постачальниками, які в результаті погодилися знизити власні тарифи приблизно на 150-200 гривень за 1 Гігакалорію. 


Міський голова Степан Цапюк назвав дане рішення «вимушеним і політичним», оскільки воно виникло після вимог Кабінету міністрів України про зменшення вартості тепла від місцевих газових котелень на 30%. Щоб не створювати розбіжностей у вартостях між газовим та  альтернативним теплопостачанням, міська влада, у свою чергу, поставила аналогічну вимогу і перед твердопаливними котельними. Виконком вирішив скориговані у бік зменшення тарифи твердопаливних котелень залишити чинними до кінця поточного опалювального сезону. Нагадаємо, ці приватні котельні працюють на дровах. Вони ведуть свою діяльність у місті вже декілька опалювальних сезонів і за цей час неодноразово викликали нарікання мешканців міста, що живуть поблизу котелень, на забруднення повітря продуктами горіння (задимленість).


Наступним рішенням виконавчий комітет дозволив комунальному підприємству «Теплокомуненерго» передати ПП «Каярд-Україна» в оренду ряд ділянок підземних теплових мереж зі спорудами, якими дане приватне підприємство користується, на умовах експлуатації, технічного обслуговування та ремонту терміном на десять років з орендною платою 0,5% від вартості майна.

964Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: