Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/24/u-maloviskivskii-otg-pridbali-mobilnu-stsenu.htm
новини, 24 січня 2020

У Маловисківській ОТГ придбали мобільну сцену (ВІДЕО)


Пересувну мобільну сцену придбали у Маловисківській об'єднаній територіальній громаді. Її вартість – майже сімсот п’ятдесят вісім тисяч гривень. З них понад чотириста п’ятдесят тисяч виділили за американською програмою з підтримки децентралізації в Україні ДОБРЕ, триста тисяч гривень - це гроші з бюджету громади. Про це Суспільному розповів голова громади Юрій Гульдас.


Сцену встановили на центральній площі міста. Завідувачка міського сектору соціально-економічного розвитку та інвестицій Галина Федоренко розповідає про її особливості: "Сцена у нас фестивальна - вісім на десять метрів, докладається "одяг" сцени, замовлений відповідно до бренду нашого краю. Придбано десять ліхтарів і лазерне обладнання. Сподіваємося, що на сцені будуть відкриватися нові таланти".


Першими сцену випробували вихованці місцевого центру дитячої та юнацької творчості. Його директор Володимир Кузьмич розповідає, на яких сценах виступали раніше: "Сцени не було, і діти танцювали на траві. Встановлювали маленькі рухливі сцени. А зараз ця сцена, як будинок цілий, є місце розвернутися. І дітям дає поштовх займатися далі і виступати".


Як витратили гроші у громаді, перевіряє директор програми ДОБРЕ в Україні американець Беррі Рід. "Для цієї громади важливим був розвиток у культурній сфері, тому вони обрали сцену. Ще вони відновили парк, їм потрібна була рекреаційна зона" – каже Беррі Рід.


До цього обладнання для організації свят орендували за бюджетні гроші – каже Юрій Гульдас. "У нас була дуже велика проблема, тому що проводиться багато заходів, фестивалі, на які з’їжджається вся Україна, і громада хотіла таку сцену, а не витрачати щороку на кожен захід великі кошти" – говорить Юрій Гульдас.


За словами голови громади, в кінці січня мобільну сцену встановлять у міському парку.


Проєкт "Добре"- це п’ятирічна програма Агентства США з міжнародного розвитку під назвою "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність". Він реалізовується з червня 2016 року у семи областях України, серед яких Кіровоградська. Мета проєкту – створити умови для нових об’єднаних територіальних громад краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг, стимулювати місцеву економіку.


2059Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: