Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/22/privatni-agentstva-zainjatosti-pratsevlashtuvali-za-kordonom-190-meshkantsiv-kirovogradschini.htm
новини, 22 січня 2020

Приватні агентства зайнятості працевлаштували за кордоном 190 мешканців Кіровоградщини


Посередницькі послуги з працевлаштування, окрім державної служби зайнятості, надають шукачам роботи приватні агентства зайнятості (ПАЗ). Такі агентства поділяються на три види – суб’єкти господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні; суб’єкти господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (ліцензовані агентства зайнятості); суб’єкти господарювання, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця (агентства трудового лізингу).


Усі три різновиди ПАЗ мають надавати до державної служби зайнятості відомості про чисельність працевлаштованих ними осіб за формою звітності № 1-ПА. Форма подання звітності в минулому році була змінена – за 2018 рік (і раніше) звітність подавалась один раз на рік, починаючи з третього кварталу 2019 року звітність є квартальною. За IVквартал 2019 року агентства звітність мали подати до 15 січня 2020 року.


Працівниками центрів зайнятості опрацьовується поточна звітність ПАЗ Кіровоградської області. За оперативними даними звітність подали 19 агентств. Послуги з посередництва в Україні надані 1 агентством 2 шукачам роботи, 5 агентств трудового лізингу працевлаштували 10 працівників (виконують трудову функцію у 5 роботодавців), за посередництвом 5 ліцензованих агентств зайнятості працевлаштовано за кордоном 190 громадян (53 в Республіці Польща, 137 в ФРН).


«Тим, хто цікавиться питаннями діяльності приватних агентств зайнятості, рекомендуємо переглянути інформацію «Співвідношення працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості та приватними агентствами зайнятості» на Інтернет-сторінці Державного центру зайнятості у рубриці«Аналітика та статистика» – «Інфографіка та публікації» (наразі розміщено детальну інформацію щодо звітності за IIIквартал 2019 року)», – зазначив Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості. В інформації, зокрема, зазначено, що висновки окремих експертів ринку праці відносно того, що вакансії, які пропонуються ПАЗ (щодо працевлаштування в Україні), є більш привабливими ніж ті, що пропонуються державною службою зайнятості, не відповідають дійсності. Так, частка вакансій з мінімальним розміром заробітної плати в державній службі зайнятості склала 18%, у ПАЗ – 11%. Вакансій з розміром заробітної плати до 10 тисяч грн в службі зайнятості 72%, у агентств – 52%.


Довідково. Протягом IVкварталу 2019 року за сприяння центрів зайнятості області знайшли роботу 1984 зареєстрованих безробітних і 1981 шукач роботи (щодо яких статус безробітного не надавався внаслідок оперативного підбору роботи для них).


690Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: