Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/21/u-kropivnitskomu-pratsivniki-teploenergetik-vivishujut-na-budinkah-spiski-borzhnikiv.htm
новини, 21 січня 2020

У Кропивницькому працівники "Теплоенергетик" вивішують на будинках списки боржників


У Кропивницькому працівники підприємства "Теплоенергетик" вивішують на під’їздах будинків списки боржників. Сьогодні такі оголошення розмістили на п’ятдесяти будинках на вулиці Попова – розповіла Суспільному працівниця підприємства Анастасія Селіванова. Сорок п’ять мільйонів заборгували кропивничани за централізоване опалення – розповів Суспільному директор підприємства "Теплоенергетик" Олександр Чельник. Каже, через це не можуть вчасно виплатити борг за газ та зарплату працівникам.


Анастасія Селіванова розповіла Суспільному про будинок, мешканці якого заборгували найбільшу суму за тепло. Він розташований на вулиці Попова, 7 корпус 2. "Цей будинок має найбільшу суму боргу, вона складає двісті сорок три тисячі гривень, і найбільший боржник - це квартира №49. За нею сума боргу числиться шістдесят дві з половиною тисячі гривень" - розповіла Анастасія Селіванова.


Мешканка будинку на вулиці Попова, 7 корпус 1 Тетяна має сім тисяч триста шістдесят чотири гривні боргу за тепло. Своє прізвище не називає. Каже, соромиться. "Погаситься все. Лікарні, чоловік хворіє. Не завжди виходить так, як хотілось би. З часом виплатимо. Підуть перерахунки, думаю, за літній період цей борг виплатимо" – говорить жінка.


Через боржників не можуть виплатити борги підприємству "Нафтогаз України", каже директор "Теплоенергетика" Олександр Чельник. Каже, за газ підприємство винне півмільярда гривень. "Майже вісімдесят відсотків - це ті кошти, які ми маємо направити на розрахунки з НАК "Нафтогаз Україна". Ми вже маємо судові позови. Маємо попередження про можливі зменшення газопостачання у зв’язку з тим, що ми не проводимо розрахунки за спожитий газ. Це, у свою чергу, може призвести до перебоїв з теплопостачанням" – говорить Олександр Чельник.


Додає, через борги вісімсот працівників "Теплоенергетика" не отримали зарплату: "Зараз затримка від 22 грудня. Виплатили аванс за грудень. Для того, щоб розрахуватись з працівниками, потрібно понад шість мільйонів гривень".


За словами Олександра Чельника, на боржників, які не платили за тепло більше трьох місяців, позиватимуться до суду.


2322Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: