Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/17/u-kropivnitskomu-zmenshat-nadbavku-za-prestizhnist-pratsi-vchiteliv.htm
новини, 17 січня 2020

У Кропивницькому зменшать надбавку за престижність праці вчителів


Надбавку за престижність праці вчителів у Кропивницькому зменшать з двадцяти до п’яти відсотків Про це Суспільному розповів голова міської профспілки працівників освіти Олександр Дзюба. Надбавку за престижність праці у Кропивницькому отримують майже п’ять тисяч вчителів .


За словами директорки Кущівської гімназії Наталії Вельгун, внаслідок зменшення надбавки за престижність, зарплата вчителів зменшиться на суму від семисот до тисячі гривень: ”Ми просто будемо людей втрачати, причому втрачати кращі кадри. Тому що люди професіонали, які впевнені у собі, які люблять свою справу, вміють її робити. Вони будуть шукати собі те місце роботи, яке їм забезпечить гідний рівень життя”.


Голова міської профспілки працівників освіти Олександр Дзюба розповів, що подібні зміни потрібно погоджувати з профспілками: ”Основною підставою для виплати надбавки в нинішньому її розмірі є галузева угода між Міністерством освіти і Центральним комітетом профспілки працівників освіти і науки України. Там чітко прописано, що надбавка за престижність повинна виплачуватися у розмірі не меншому ніж двадцять відсотків. Про зменшення надбавки, що призведе до істотного зменшення розміру заробітної плати, людей потрібно попереджувати за два місяці та погоджувати рішення з профспілками”.


За словами начальниці міського управління освіти Лариси Костенко, цьогорічний дефіцит державної субвенції, що складає двісті мільйонів гривень, не вплине на виплату 20% надбавки за престижність праці вчителям Кропивницького: ”Сума освітньої субвенції, передбаченої на 2020 рік для Кропивницького, складає майже триста сорок мільйонів гривень. Винагорода за престижність – двадцять відсотків. Зараз нагнітається така ситуація, що вона зменшується. Жодних рішень щодо зменшення – ані в колективах, ані в управлінні освіти – не ухвалювали”.


Заступниця міністра освіти і науки України Любомира Мандзій телефоном розповіла, що робоча група Міністерства освіти до 15 квітня має напрацювати новий концепт оплати праці педагогам.


За словами голови профспілки, якщо Міністерство освіти не відреагує на звернення, вчителі влаштують акцію протесту.


1840Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: