Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/16/zavdjaki-zmenshennju-tarifiv-na-opalennja-suma-pererahunku-dlja-naselennja-ta-bjudzhetnih-ustanov-kirovogradschini-sklala-ponad-8-5-mln-grn.htm
новини, 16 січня 2020

Завдяки зменшенню тарифів на опалення, сума перерахунку для населення та бюджетних установ Кіровоградщини склала понад 8,5 млн грн


Про це повідомила на засіданні обласного штабу з контролю за станом проходження опалювального періоду 2019/2020 року, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Кузьмін, директор департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук.


Вона нагадала, що відповідно до постанови Уряду України № 1082 від 24 грудня 2019 року, у зв’язку зі зменшенням вартості природного газу з 6235,51 гривні до 4276,69 гривні за один кубічний метр (без ПДВ), теплопостачальним організаціям було рекомендовано переглянути у бік зменшення вартість послуги з централізованого опалення для споживачів.


Відповідне рішення прийняли шість теплогенеруючих підприємств області.


Зокрема КП "Теплоенергетик" (Кропивницький), СП ТОВ "Світловодськпобут", КП "Власівські мережі" зменшили тариф на опалення для населення, КП "Долинський Міськкомунгосп" – для населення та бюджетних установ, КП "Енерговодоканал" (смт Смоліне Маловисківського району) та КП "Сількомунгосп" (с. Суботці Знам’янського району) – для бюджетних установ (ці два підприємства послуги населенню не надають).


Крім зниження тарифу, на зменшення вартості послуг з централізованого опалення у грудні вплинуло і застосування теплопостачальними підприємствами температурного коефіцієнта менше за одиницю – у зв’язку з вищою температурою зовнішнього повітря, ніж враховувалось у тарифах.


Прийняті вищезазначеними підприємствами рішення дали можливість споживачам зменшити плату за опалення.


Найсуттєвіші суми економії – в місті Кропивницькому. Завдяки проведеним КП "Теплоенергетик" перерахункам, суму сплати за стандартну однокімнатну квартиру зменшено на майже 584 гривні, за двокімнатну квартиру – на 835 гривень, трикімнатну квартиру – на майже 1087 гривень.


В інших населених пунктах суми економії менші, але заощаджені кошти не будуть зайвими для кожної родини.


Єдине теплопостачальне підприємство, яке не відкорегувало тарифи на опалення у бік зменшення – КП "Теплокомуненерго" (Олександрія). Свою позицію з цього питання міська влада виклала в офіційному листі.


– Хочу звернути вашу увагу на необхідність активізації роботи щодо погашення боргів теплогенеруючих підприємств за природний газ та електричну енергію, – зазначив Ігор Кузьмін, звертаючись до посадовців місцевих органів влади та керівників підприємств, які перебували у залі засідання і на онлайн-зв’язку. – Ця робота непроста, потребує відповідної роботи з населенням. Тому прошу взяти під особистий контроль дане питання, у разі необхідності збиратися на місцевому рівні і разом з керівниками підприємств з’ясовувати причини нерозрахунків за природний газ та електроенергію, а також заслуховувати цих керівників стосовно того, як вони працюють зі своїми споживачами, зокрема із населенням, щодо своєчасної оплати за отримані ними послуги з теплопостачання.


840Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: