Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/16/u-znam-jantsi-bezrobitni-vchilisja-prezentuvati-svoi-osobistisni-ta-profesiini-jakosti.htm
новини, 16 січня 2020

У Знам’янці безробітні вчилися презентувати свої особистісні та професійні якості


14 грудня, під час тренінгу «Підготовка до співбесіди з роботодавцем», що відбувся у Знам’янській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, шукачі роботи мали можливість ознайомитись з загальноприйнятимиправиламиділового спілкування з роботодавцем, отримати знання, які забезпечать ефективну підготовку до співбесіди з роботодавцем, а також відпрацювати їх під час практичних занять.


«Пошук роботи – процес, який складається з декількох етапів, одним з яких є безпосереднє проходження самої співбесіди, адже уміння показати себе, справити гарне враження, презентувати свої особистісні та професійні якості – запорука вдалого працевлаштування та майбутнього успіху», – такими словами розпочала тренінг фахівчиня міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Для плідної роботи учасники тренінгу були розділені на групи, якими були узгоджені правила роботи в них. На тренінгу були розглянуті основні види та етапи підготовки до співбесіди, серед яких: «як домовитися про співбесіду (розмова по телефону, розсилка резюме)», «як позитивно налаштуватися на проходження співбесіди», «відпрацювання жестів та дій, що справляють позитивне враження та застереження від жестів, які можуть сприяти негативні оцінці Вас співрозмовником». 


Шукачі роботи у групах відпрацьовували варіанти правильних відповідей на питання роботодавців, вчилися переконувати роботодавців, що саме вони найбільш підходять для заняття певної посади, опановували навичками ефективного спілкування. Кожна група презентувала свої напрацювання,а потім шляхом колективного обговорення обирали найбільш вигідні варіанти.


Як повідомила Наталія Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, наприкінці зустрічі слухачі ділились враженнями, обговорювали головні правила співбесіди, висловлювали свої думки та ділилися досвідом. У ході тренінгу кожен учасник поставив перед собою кар’єрну мету, зрозумів, яким шляхом її можна досягнути, сформулював свої вміння та навички, особисті якості й компетенції, а також змоделював свою самопрезентацію.




834Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: