Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/16/u-likuvalnih-zakladah-prijutivskoi-otg-provedeno-bilshe-50-telemedichnih-konsultatsii.htm
новини, 16 січня 2020

У лікувальних закладах Приютівської ОТГ проведено більше 50 телемедичних консультацій



Процес швидкої інтеграції технічних досягнень у медичну галузь набуває важливого значення з огляду на високі темпи розвитку телекомунікаційної складової науково-технічного прогресу.


Застосування можливостей Всесвітньої мережі Інтернет та швидкісних каналів передачі даних створює якісно нові умови для комунікацій між спеціалістами. В таких умовах відстань вже не є критичною перешкодою, що впливає на сам факт консультування, або обговорення клінічного випадку.


Для пацієнтів у лікувально-профілактичних закладах Приютівської об’єднаної територіальної громади створено відповідні умови для покращення доступу до медичних послуг належної якості за рахунок дистанційного доступу до якісної високоспеціалізованої медичної допомоги - повідомляє pryiutivka-community.gov.ua


Станом на січень 2020 року в закладах охорони здоров’я Приютівської громади проведено вже 56 телемедичних консультацій (з кардіології, ендокринології, дерматології та пульмонології) зі спеціалістами центральної районної лікарні та обласних медичних закладів. Зокрема, у Протопопівській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини проведено 36 телемедичних консультацій, Приютівській — 17 та у Головківській — 3.


Нагадаємо, що з метою проведення телемедичних сеансів та телеконсультацій лікарів первинної ланки сільської медицини лікарями-консультантами ІІ та ІІІ рівнів з лютого 2019 року на території Кіровоградської області, реалізується пілотний проєкт із впровадження телемедицини в єдиній національній телемедичній платформі.


730Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: