Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/16/na-kirovogradschini-vartist-opalennja-v-grudni-zmenshili-na-zagalnu-sumu-ponad-8-5-mln-grn.htm
новини, 16 січня 2020

На Кіровоградщини вартість опалення в грудні зменшили на загальну суму понад 8,5 млн грн


За інформацією директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольги Довжук, відповідно до постанови уряду, в зв’язку зі зменшенням вартості одного кубічного метру природного газу з 6235,51 до 4276,69 грн теплопостачальним організаціям було рекомендовано переглянути вартість послуги з централізованого опалення для споживачів у грудні минулого року в бік зменшення - повідомляє Голос України.


Відповідне рішення прийняли шість теплогенеруючих підприємств області.  КП «Теплоенергетик» (Кропивницький), СП ТОВ «Світловодськпобут», КП «Власівські мережі» зменшили тариф на опалення для населення; КП «Долинський міськкомунгосп» -- для населення та бюджетних установ; КП «Енерговодоканал» (смт Смоліне Маловисківського району) та КП «Сількомунгосп» (с. Суботці Знам’янського району) -- для бюджетних установ (ці два підприємства послуги населенню не надають).


Крім зниження тарифу, на зменшення вартості послуг із централізованого опалення у грудні вплинуло і застосування теплопостачальними підприємствами температурного коефіцієнта, меншого за одиницю, у зв’язку з вищою температурою зовнішнього повітря, ніж враховувалось у тарифах.


Найсуттєвішу економію отримали в Кропивницькому. Суму сплати за стандартну однокімнатну квартиру зменшено на майже 584 гривні, за двокімнатну -- на 835 гривень, трикімнатну -- на майже 1087 гривень.


Єдине теплопостачальне підприємство, яке не корегувало тарифи на опалення у бік зменшення -- КП «Теплокомуненерго» (Олександрія).


Тим часом обласна влада акцентує увагу на необхідності погашення боргів теплогенеруючих підприємств за використані природний газ та електричну енергію.


1089Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: