Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/15/u-svitlovodsku-vidbulos-obgovorennja-pratsevlashtuvannja-gromadjan.htm
новини, 15 січня 2020

У Світловодську відбулось обговорення працевлаштування громадян


Одним з пріоритетів діяльності державної служби зайнятості є надання соціальних послуг роботодавцям. Зокрема, це підбір персоналу, організація професійного навчання, підвищення кваліфікації необхідних спеціалістів, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць (компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), допомога в організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру - повідомляє Наталія Котова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Днями у Світловодській міськрайонній філії обласного центру зайнятості відбулась ділова зустріч з роботодавцями, що була присвячена наданню роботодавцями інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. Для працевлаштування таких громадян роботодавцям (юридичним особам) з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Юридичним особам з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота у розмірі не менше однієї особи (категорія – особи передпенсійного віку).


Також розглядалась тема стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць (компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), які використовують найману працю, на умовах визначених законодавством.


Участь у зустрічі взяли роботодавці, які співпрацюють із службою зайнятості у напрямку працевлаштування осіб, які потребують додаткових соціальних гарантій: Микільська сільська рада Світловодського району Кіровоградської області, ДП водних шляхів «Укрводшлях» ВП «Кременчуцький судноплавний шлюз», ТОВ «Радуга», КВКП «Водограй», КНП «ЦПМСД Світловодської РР», ТОВ «ЗІО».


Під час зустрічі присутнім була надана інформація про вирішення кадрових питань щодо працевлаштування безробітних на створені нові робочі місця з компенсацією роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. «Відповідно до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення», перевагу у працевлаштуванні мають роботодавці, які працевлаштовують вагітних жінок, молодь на перше робоче місце та інших безробітних, котрі нездатні на рівних конкурувати на ринку праці», – зазначив директор Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Олександр Сиромятнов.


За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про пріоритет працевлаштування безробітних, які потребують додаткових соціальних гарантій.



798Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: