Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/14/zelenskii-pidpisav-zakon-pro-kriminalnu-vidpovidalnist-za-knopkodavstvo-.htm
новини, 14 січня 2020

Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за "кнопкодавство"


Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях Верховної Ради України" - інформує Lb.ua


Метою документа є забезпечити належне виконання нардепами їхніх повноважень у частині зобов'язання персонального голосування, повідомили в пресслужбі Офісу президента.


"Законом вносяться зміни в Кримінальний кодекс, Закон "Про статус народного депутата" і Регламент Ради", - уточнили в ОПУ.


Зокрема, вводиться кримінальна відповідальність за умисне голосування парламентарієм на пленарному засіданні Верховної Ради замість іншого народного депутата. Це буде каратися штрафом від 3 до 5 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (51 000 - 85 000 грн).


Закон набуває чинності наступного дня після публікації.


Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада проголосувала за введення штрафу до 85 000 гривень за неперсональне голосування депутатом парламенту. За таке рішення проголосував 261 депутат.


898Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: