Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/27/u-kropivnitskomu-vidbulos-zasidannja-koordinatsiinogo-komitetu.htm
новини, 27 грудня 2019

У Кропивницькому відбулось засідання координаційного комітету


Учора, 26 грудня, у Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбулось чергове засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення.


На порядку денному питання – нагальне питання узгодження дій соціальних партнерів щодо вирішення питань зайнятості працівників районних державних адміністрацій, які вивільняються у зв’язку із зменшенням граничної чисельності працівників місцевих державних адміністрацій - повідомляє Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Розпочав засідання заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян, який поінформував присутніх про те, що станом на 21 грудня 2019 року районними адміністраціями Кіровоградської області та їх структурними підрозділами було подано до служби зайнятості 89 звітів за формою № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці» з чисельністю працівників у звіті – 1032 особи.


«Під час інформаційно-консультаційної роботи щодо запобігання вжиття заходів для поєднання зусиль між центрами зайнятості (філіями) та керівним складом 21 райдержадміністрації були укладені плани спільних дій. Зокрема, проведено анкетування вивільнюваних працівників. Профільне анкетування пройшли 809 осіб, які підлягають вивільненню. Серед осіб, які пройшли анкетування – 306 осіб шукають роботу, 153 – виявили бажання започаткувати власну справу, 39 – дали згоду на проходження професійного навчання. Не визначилися з вибором роботи 224 особи та 32 – планують вихід на пенсію», – зазначив Б. Стоян.


Голова Спілки підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області Олена Надутенко, повідомила, що з метою уникнення напруги у суспільстві, організацією, яку вона очолює, розроблено програму заходів, що мають на меті інформування потенційних підприємців про важелі оперування інформацією, критерії вибору виду комерційної діяльності, захист підприємців та ін.: «Наш багаторічний досвід успішної співпраці з службою зайнятості дає нам достатньо причин бажати об’єднання зусиль для інформування працівників РДА, які вивільняються. Зокрема, ми хотіли б доєднатися до проведення інформаційних семінарів, адже можемо запропонувати різні сфери діяльності, у яких вивільнювані можуть знайти себе. Це, наприклад, організація стартапів, фінансування яких здійснюється за рахунок наших фондів», – зауважила О. Надутенко.


У свою чергу голова координаційного комітету сприяння зайнятості населення Сергій Бедзай наголосив на важливості продовження співпраці між владою, службою зайнятості, роботодавцями та профспілками та зазначив, що лише спільними зусиллями вдасться активувати лідерські якості наших громадян та спрямувати їх на активну життєву позицію, яка, окрім особистого професійного успіху, стане вагомим внеском у розвиток Кіровоградщини.



935Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: