Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/27/na-kirovogradschini-tarif-na-teplo-z-gazu-dlja-naselennja-stanovit-1410-griven.htm
новини, 27 грудня 2019

На Кіровоградщині тариф на тепло з газу для населення становить 1410 гривень


На Кіровоградщині тариф на тепло з газу для населення становить 1410 гривень


На Кіровоградщині середньозважені тарифи на тепло з газу для потреб населення становить 1410,41 гривні за гігакалорію (без ПДВ). Для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету  - 1561,40 гривень за гігакалорію (без ПДВ), повідомляють «Олександрійські новини». 


На виконання вимог статті 20 Закону України «Про теплопостачання» Держенергоефективності оприлюднило розраховані середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення та бюджетних установ, а також тарифи на транспортування та постачання теплової енергії. Про це можна дізнатися на сайті Урядового порталу.


На основі цих розрахунків органи місцевого самоврядування можуть встановлювати підприємствам тарифи на теплову енергію з відновлюваних джерел на рівні 90% від оприлюднених середньозважених тарифів.


Законом України від 21.03.2017 № 1959-19 щодо стимулювання виробництва тепла з відновлюваних джерел запроваджено спрощену та прозору процедуру встановлення тарифів на тепло «не з газу».


Маючи гарантований на законодавчому рівні тариф, інвестор може заздалегідь визначити рентабельність проєкт і залучити необхідні кредитні та інвестиційні кошти.


Агентство висловлює подяку органам місцевого самоврядування та НКРЕКП за вчасно надану інформацію для розрахунку середньозважених тарифів та сподівається на подальшу співпрацю.


Середньозважені тарифи від 26.12.2019 можна завантажити на сайті Держенергоефективності за посиланням.


1441Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: