Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/16/radnik-prem-era-rozpoviv-pro-zmini-do-zemelnoi-reformi-do-drugogo-chitannja.htm
новини, 16 грудня 2019

Радник прем’єра розповів про зміни до земельної реформи до другого читання


У законопроєкті другого читання про земельну реформу буде зменшено концентрацію земель в одних руках, введено податок на перепродаж землі та буде заборонено купляти землю іноземцям до рішення референдума, пише "Економічна правда". 


Про це повідомив радник прем’єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак на своїй сторінці у Facebook.


"Земельна реформа. Фінальна версія. Статус на понеділок ранок.


1. Іноземців не допустять до майбутнього ринку в жодному форматі. Під це обмеження попадають всі найбільші агрохолдінги. Вони також не зможуть купити землю, бо, не зважаючи на бенефіціарів українців, мають іноземних акціонерів. Ця заборона буде діяти до референдуму.


2. Концентрацію землі з 200 тис. га в одних руках суттєво зменшать. Варіанти від 5 до 50 тис. га. Остання цифра поки що має найбільше шансів на підтримку. Але остаточного рішення ще не прийнято.


3. Перепродаж землі в перші роки після відкриття ринку землі обмежать додатковими податками. Це має унеможливити спекулятивні операції.


4. Підтримку аграріїв направлять в основному на здешевлення кредитної ставки до 5%. Враховуючи прогнозовані зниження облікової ставки до 10%, це означатиме, що 4 млрд. грн на 4 квартал 2020 року вистачить з голову. Буде навіть інша проблема. Фермери не зможуть вибрати повний об’єм цієї підтримки.


5. Враховуючи нічний напад на депутата з СН на Сумщині, реформа має голосуватися цього тижня. В іншому разі до січня такі випадки стануть нормою. І депутатів просто фізично залякають. Це унеможливлює прийняття не тільки земельної, а і будь-якої реформи, яка міняє існуючий стан речей.", - написав Мушак.


1202Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: