Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/12/v-eti-pidbili-pidsumki-proektu-mediaplur-.htm
новини, 12 грудня 2019

В ЕТІ підбили підсумки проекту «MeDiAPLUR»


В ЕТІ підбили підсумки проекту «MeDiAPLUR»


11 грудня 2019 року в Економіко-технологічному інституті імені Роберта Ельворті пройшла презентація результатів проекту «MeDiAPLUR», який втілювався на базі інституту протягом вересня-грудня цього року за підтримки ГО «Фундація прав людини» спільно з БО "Благодійний Фонд "Ельворті" завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини - повідолмляє Наталя Хандусенко eti.kr.ua



В рамках проекту були проведені 5 тренінгів та 10 блог-кафе, під час яких громадські активісти, журналісти, студенти Кропивницького вчилися створювати блоги різних форматів, адвокатувати теми в інформаційному просторі та громадському секторі, а також опановували навички сторітелінгу. Розбирали секрети сильного тексту, як зробити якісний контент, провести інтерв’ю та інші теми. Під час Міжнародної агропромислової виставки AgroExpo-2019 була проведена молодіжна акція «Місто можливостей». Протягом трьох місяців було створено понад 300 дописів в блогах на теми екології та збереження природи, спорту та подорожі, самоорганізації населення та молодіжні ініціативи тощо.


 

Докладніше розповідає регіональна координаторка проекту Світлана Дубина: «Учасники «MeDIAPLUR» отримали найважливіші навички зі створення контенту (текстів та відео) та просування його в соцмережі. По завершенню проекту, був проведений аналіз блогів. Найбільш читабельними виявилися ті, що розміщені на платформах ЗМІ. Коментарі у соцмережах здебільшого збирали дописи із життєвими історіями блогерів або порадами, що базувались на досвіді. Найбільше уподобань мають блоги, які поширювалися на сторінках соцмережі Facebook.


Приємно, що результативність проекту «MeDIAPLUR» проявляється не лише в кількості створених блогів і написаних текстів. Наприклад, Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті наступного навчального року впроваджує нову дисципліну «Основи блогінгу».  Учасницею проекту була створена Facebook-спільнота "Кроп без сміття", у якій можна знайти інформацію про пункти вторинної сировини в місті, стан і розвиток міського полігону, успішний досвід екологічного споживання тощо. В однієї з учасниць виникла ідея створити центр молодіжних ініціатив - місце для зустрічей молоді, яка втілює креативні проекти в місті.»



3-4 грудня в Києві пройшов фінальний форум проекту «MeDiAPLUR», в якому, крім Кіровоградщини, брали участь Одеська та Сумська області. Учасники презентували результати своєї роботи. Наша команда була на висоті та отримала позитивні відгуки професора Падерборнського університету Марка Бойтнера, одного із засновників проекту.




1210Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: