Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/06/u-kropivnitskomu-zapratsjuvali-shistnadtsjat-timchasovih-punktiv-obigrivu-video-.htm
новини, 6 грудня 2019

У Кропивницькому запрацювали шістнадцять тимчасових пунктів обігріву (ВІДЕО)


Тимчасові пункти обігріву працюють у лікарнях, житлово-експлуатаційних організаціях і управліннях соціального захисту населення. Про це Суспільному розповів начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко. У пунктах обігріву люди можуть зігрітися та випити чаю.


У пункті обігріву, який облаштували в житлово-експлуатаційному об’єднанні №1 є телевізор, стільці, два столи, лавка, одноразовий посуд. В аптечці – термометр, противірусні препарати, йод, перекис. З продуктів мають локшину швидкого приготування, хліб та варення. Продукти і ліки, за словами начальниці об’єднання Світлани Ковальової, принесли з дому працівники. Минулої зими пункт відвідала одна людина.


З 22 листопада працює пункт обігріву на території центральної міської лікарні. Його облаштували в санітарній кімнаті приймального відділення. У пункті є душ, лавка, продукти і ліки. За словами старшої медичної сестри Тетяни Сушкет, хліб, цукор і чай взяли у харчоблоці, печиво купили за власні гроші. Торік до них звернулося десятеро людей.


”Виділена кімната, куди може звернутися будь-хто, в тому числі, безхатченки. Ми пропонуємо солодкий гарячий чай, хліб з варенням, печиво. Пункт обігріву працює цілодобово. Якщо людина потребує госпіталізації, викликаємо чергового лікаря, хворого оглядають і госпіталізують”.


До тимчасового пункту обігріву у приймальному відділенні другого стаціонару центральної міської лікарні минулого року звернулося більше півсотні кропивничан. Продукти купують за кошти лікарні, розповіла Суспільному завідувачка приймального відділення Тамара Халявкіна.


”Люди уже приходили і користувалися послугами. Вдень не було, а ввечері приходили. Зараз не дуже холодно, а коли буде холодніше – буде більше людей. Минулого року було так само”.


Начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко каже: організації самостійно вирішують, якими продуктами і медикаментами забезпечити відвідувачів пунктів обігріву.


„Благодійництвом займається кожна організація добровільно, забезпечуючи людей мінімально необхідним асортиментом”.


Міська влада, за його словами, забезпечуватиме продуктами мобільні пункти обігріву.


2356Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: